Jos Verweij nieuwe trainer Siveo '60

zegveld • Siveo ’60 heeft in de 27-jarige Jos Verweij een opvolger van de vertrekkende Koos van Zoest gevonden. De jonge trainer komt over van de O19-1 van Sportlust ’46 en zal bij de Zegveldse vierdeklasser zijn eerste uitdaging als hoofdtrainer bij een seniorenteam op zich nemen. 

Verweij was al tien jaar lang jeugdtrainer en heeft zich bij onder meer Sportlust ’46 kunnen ontwikkelen en is hoofdtrainer geweest in de jeugdopleiding bij profclub Sparta Rotterdam. Ook is hij aan de slag gegaan bij FC Utrecht. "Het was mijn ambitie om daar door te groeien. Daar ben ik wat anders over gaan denken en dan komt al snel het seniorenvoetbal bij de amateurs in zicht", vertelt Verweij over zijn keuze om bij Siveo ’60 te solliciteren.

"Ik ben blij met de kans die mij door Siveo ’60 geboden wordt. Vind maar eens een club die een 27-jarige trainer zijn eerste kans biedt. Ik vertelde het ook in mijn sollicitatiegesprek. Mocht ik drie jaar in een klasse aan de slag gaan, dan ben ik nog steeds 30 als ik in de hoofdklasse actief zou zijn. Als je het op die manier bekijkt is het prima in de vierde klasse te starten", is Verweij realistisch.

Dit seizoen maakt hij het jaar af bij de O19-1 bij Sportlust '46 en dan zal de inwoner van Woerden zelfs op zijn fiets naar Zegveld kunnen. "Op steenworp afstand in een schitterende competitie. Ik ben blij dat ik mij bij Sportlust '46 heb kunnen ontwikkelen, maar het is nu tijd om mijn vleugels te gaan uitslaan."