• Toegangsweg naar de Brediusboerderij.
• Toegangsweg naar de Brediusboerderij. Foto: Floris Bakker

‘Sluit entreepad naar Parkcafé ‘s nachts af’

Algemeen

WOERDEN • Bewoners van de Van Kempensingel in Woerden willen dat het entreepad naar het nog te openen Parkcafé in het Brediuspark in de nachtelijke uren wordt afgesloten. Dit om overlast te voorkomen. 

In een brief aan het college en de gemeenteraad schrijven de bewoners dat er in de avonduren met name bij de entree aan de Kievitstraat jongeren bijeenkomen. ‘Die blijven daar tot diep in de nacht rondhangen. Dit zorgt niet alleen voor veel gegil en harde muziek, maar het zijn de volgende morgen vaak de eerste vaste bezoekers van het park die de rotzooi kunnen opruimen.’ De jongeren zijn regelmatig aangesproken op hun gedrag, maar dat lijkt weinig te helpen. 

Geen prioriteit
Na een incident in 2018, toen een boa opzettelijk werd aangereden bij de parkentree, is er door de politie enige tijd intensief opgetreden. Inmiddels heeft het tegengaan van de overlast die de jongeren veroorzaken geen prioriteit meer. Bewoners noemen het zonde dat Podium Bredius, eerder het onderkomen van jongerencentrum Babylon, niet vaker open is. ‘Dit gebouw heeft een goede geluidsisolatie. Ook is er een geluidswal en is het buitenterrein met hekwerken afsluitbaar. Er werd bij Babylon bovendien prioriteit gegeven aan veiligheid en het voorkomen en wegnemen van overlast. Het is dan ook jammer dat dit gebouw niet meer gebruikt wordt waarvoor het is gebouwd.’

Binnenkort start de aanleg van de nieuwe entree naar het Parkcafé. Bewoners vragen nu om de entree zo in te richten dat die, gelijktijdig met het Parkcafé, afgesloten kan worden en in de ochtend is te openen. Het afsluiten van het pad is volgens de bewoners ‘zonder meer mogelijk’, ‘want in nachtelijke uren is het niet toegestaan om het Brediuspark te betreden’.