• Het Klooster zoekt jongeren voor een voorstelling.
• Het Klooster zoekt jongeren voor een voorstelling. Foto: Eef van Den Ende

Jongeren gezocht voor voorstelling

woerden • Theater Het Klooster in Woerden zoekt jongeren tussen de 12 en 18 jaar die mee willen doen aan het project Theater na de Dam. 

Samen met theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker maken zij een voorstelling die betrekking heeft op de Tweede Wereldoorlog. Daarvoor verdiepen jongeren zich in de geschiedenis van Woerden tijdens de oorlog. Zo spreken ze ouderen uit de buurt over hun herinneringen aan de oorlogsjaren, reflecteren op die geschiedenis en de herdenking daarvan. Deze gesprekken vormen de inspiratie voor een theatrale wandelroute die op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking, door het publiek is te beleven. 

Aanmelden

Het is voor de vijfde keer dat Het Klooster een dergelijke productie maakt in samenwerking met Theater na de Dam. Jongeren die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en het leuk vinden om samen met theatermakers een voorstelling te maken, kunnen zich vanaf heden aanmelden. Deelnemers moeten wel beschikbaar zijn in de meivakantie. Het gaat volgens de theatermakers om een 'korte, intensieve periode' waarin de groep met elkaar aan de voorstelling werkt. 

Aanmelden kan voor 31 maart via de website van Het Klooster. 

q  www.kloosterwoerden.nl/theater-na-de-dam-2022