Ferm Werk

De laatste weken was Ferm Werk helaas op een vervelende manier in het nieuws. Dat is met name vervelend voor de enthousiaste werknemers en hun familieleden. Reden voor dat slechte nieuws was dat wij politieke vragen hadden gesteld omdat er ons signalen hadden bereikt van grensoverschrijdend gedrag en een angstcultuur in de top van de organisatie van het bedrijf. We hadden sterk het vermoeden dat dit in de doofpot werd gestopt. Slachtoffers daarmee gedesillusioneerd achterlatend.
Woerden&Democratie staat voor openheid en daarin zijn we vasthoudend. Een nieuwe bestuurscultuur kan er alleen komen als we eerlijk naar elkaar zijn. Ook als iets lelijk is, zullen wij het benoemen. Pas door het bespreken kunnen we gezamenlijk de weg naar verbetering vinden. De vragen die we stelden waren noodzakelijk binnen de controlerende taak die we als raadsleden hebben. Niet stiekem in de achterkamertjes van het gemeentehuis maar in de openbaarheid. De vragen waren gelukkig niet zonder resultaat. Ze vormden aanleiding voor de nieuwe directie van Ferm Werk om twee nieuwe onafhankelijke onderzoeken aan te kondigen. Eén onderzoek naar de huidige situatie en één onderzoek naar de situatie rond 2020. Alle (oud-)medewerkers mogen daarbij hun verhaal doen. Daar zijn we blij mee en we wachten de resultaten van die onderzoeken af.
Dat laat onverlet dat we ook hebben gemerkt dat er door de media aandacht, de laatste weken onrust op de werkvloer is geweest. Werknemers waren verbaasd dat hun bedrijf ineens zo in het nieuws kwam. Dat betreuren wij ernstig. Wij zijn blij met en trots op onze mensen, die bij Ferm Werk binnen de participatiewet hun werk doen. De aangekondigde onderzoeken gaan binnenkort starten en we hopen dat het bedrijf weer snel een veilige, rustige en prettige werkplek wordt voor iedereen.

Reem Bakker, fractievoorzitter van Woerden&Democratie


Dank aan de jongeren

Donderdagmiddag viel ik op de hoek van de Van der Valk Boumanlaan op het fietspad bij het station 'in stilstand' door een harde windvlaag van mijn fiets. Dank aan de jongen met de witte jas die mij tegemoet fietste en mijn fiets van mij afhaalde. Dank aan het meisje met de groene jas die kwam aangefietst voor haar zorgzame woorden. Dank aan de rij-instructeur die stopte en mij samen met de jongeman overeind hielp. Dank aan de jonge vrouw met lila jas die vanuit het station kwam aangerend. Allen dank voor jullie hulp en warme woorden. De pijnlijke blauwe plekken herinneren mij aan de hulp van jullie jonge Woerdenaren!

Ingrid Moons, Woerden