MijnStem helpt inwoners Woerden bij hun stemkeuze

woerden • Om inwoners van Woerden te helpen bij het maken van hun stemkeuze bij de gemeenteraadsverkiezingen, is sinds vorige week MijnStem beschikbaar. 

Met stellingen over lokale thema’s krijgt de kiezer via de stemhulp snel inzicht in partijstandpunten. Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben zichzelf op de stellingen gepositioneerd én hun standpunten aan de kiezer toegelicht. MijnStem is in bijna 300 gemeenten beschikbaar. In al deze gemeenten is geïnventariseerd welke thema's er op lokaal niveau spelen en welke plannen de partijen voor de gemeente hebben.
Met een analyse van partijprogramma's is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. Zo doet deze recht aan de lokale context. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema's de partijen van mening verschillen. Juist dan weten de inwoners wat er te kiezen valt. De helft van alle mensen die gaan stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. Stemhulp MijnStem voor de gemeente Woerden is bereikbaar via onderstaande website. Later deze maand zal er ook een versie gericht op jongeren verschijnen.  

q  www.mijnstem.nl/woerden


Beroepenfeest in De Milandhof gaat door

zegveld • Het Beroepenfeest van Regio Woerden On Stage in Gasterij De Milandhof in Zegveld gaat door. Bijna duizend leerlingen van het Minkema College (locatie Stein), Kalsbeek College (locatie Bredius), Futura College uit Woerden en Yuverta College in Montfoort maken op dit evenement kennis met 250 valmensen die werkzaam zijn in de sectoren techniek, zorg, welzijn en maatschappij, handel en economie en groen en natuur. Van bakker tot advocaat, van monteur tot sportinstructeur; alle denkbare beroepen van lokale bedrijven en organisaties zijn vertegenwoordigd. Maar ook voor werkgevers is het een mooie kans om vroegtijdig in beeld te komen bijk hun toekomstige medewerkers. Het Beroepenfeest is op donderdag 7 april van 13.00 tot 16.00 uur.

q www.regiowoerdenonstage.nl