'Haal voordeel uit mijn conditie'

woerden • Bram Bastmeijer van SC Woerden ontwikkelt zich goed. De 20-jarige middenvelder, die anderhalf jaar geleden overkwam van de 019-1 van Sportlust '46, is een vaste kracht in de selectie van Mike Doornkamp.

Middenvelder. Dat is het antwoord dat Bastmeijer zo’n twee jaar geleden zou geven op de vraag welke positie hij in het veld heeft. Inmiddels is dat antwoord significant anders. Hij is door Doornkamp omgeturnd tot linksback en daar voelt de net 20 jaar geworden voetballer zich prettig bij. Op het middenveld zou hij de concurrentie aan moeten gaan met onder meer oud-prof Jeffrey Vlug. "Om hem eruit te spelen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd", stelt de back nuchter vast.

Basisplek

Het belangrijkste vindt Bastmeijer dat hij zoveel mogelijk kan voetballen. "Ik heb momenteel een basisplek en heb dus niets om over te klagen. Alhoewel het in eerste instantie wel wennen was op de nieuwe positie. Je bent wel meer bezig met verdedigen dan op het middenveld, terwijl je ook minder de bal krijgt. Het is wel een voordeel dat we met hoge backs spelen, dat vind ik prettig."

Aan het begin van het seizoen werd het dilemma aan Bastmeijer voorgelegd. "Het is weliswaar een positie waar ik voor het eerst speel en ik geloof wel dat het wedstrijd voor wedstrijd beter gaat. Het punt bij SC Woerden was ook dat we geen echte linksback hadden en zo vroeg Mike Doornkamp aan mij of ik die positie niet zag zitten." 

Loftrompet

En dat zag hij. Hij maakt momenteel naam op de linkerflank bij de Woerdenaren. Afgelopen weekend stak Doornkamp de loftrompet over het spel van zijn pupil in het gelijk gespeelde duel tegen SCH ’44. "Ik wil niet zeggen dat ik moeiteloos mee kom. Het is wel anders dan jeugdvoetbal namelijk. Vooral op het fysieke vlak merk ik dat. Ik haal vooral mijn voordeel uit mijn conditionele capaciteiten. Ik ben minder krachtig, maar wel fit", merkt Bastmeijer op. De kracht komt vanzelf. Een nieuwe stap kan hij zetten wanneer hij zaterdag tegen Bodegraven weer de wei wordt ingestuurd.

Nik Mandemakers