vrijdag 25 februari

Rock ‘n Roll
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In zijn derde theatershow brengt Roel, behalve nog meer nieuwe grappige liedjes, ook verhalen uit de rockgeschiedenis en vergelijkt die met zijn eigen leven ‘on the road’. Min of meer een thuiswedstrijd, Roel is opgegroeid in Woerden, waar hij menigmaal Babylon (nu Podium Bredius) ‘plat speelde’. Echte rocksterren spelen in uitverkochte voetbalstadions, vliegen met hun eigen privéjet, verblijven in luxe hotelkamers en drinken daar in het bubbelbad dan dure champagne met hun groupies. Roel C. Verburg daarentegen speelt doorgaans in kleine zaaltjes, heeft al jarenlang dezelfde vriendin en drinkt na een optreden vaak een goedkoop blikje bier in de trein naar huis. Beduidend minder sensationeel, maar nog steeds Rock ’n Roll... Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het Klooster. Bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 26 februari

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77 Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Gerard Alderliefste & Friends
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, viert Gerard Alderliefste samen met vrienden én met zijn publiek het Franse chanson. Alle bekende Franse hits komen voorbij en Gerard wil zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met zijn toehoorders delen. Hij verwierf onder andere bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw en had er twee top 10 hits mee waaronder ‘Vivre / Laat me’. Kaarten à 23 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.

zondag 27 februari

Uur van lofprijzing
18:30, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Er is weer gelegenheid om zonder beperkingen de lofzang in Woerden te houden Bezoekers kunnen voluit de bekende liederen met elkaar zingen. Het combo Witness zal de zang muzikaal begeleiden. Ds. Cees van der Kooi neemt het gesproken woord voor zijn rekening. Aanmelden is niet nodig.

maandag 28 februari

Wandelmiddag
13:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Iedere maandagmiddag gaat een groepje op pad om een uur te wandelen vanaf het inloophuis. Dit gebeurt onder leiding van Antonio del Rosario. Na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar in het inloophuis. De wandeling is, net als de andere activiteiten van het inloophuis, bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Meestal wordt er een uur gewandeld, maar het kan korter als dit net wat te ver is. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 06-14004496, e-mail info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Aglow bijeenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema van de bijeenkomst is: ‘Sta op en schitter’. Henny Loppé is de spreekster.

dinsdag 1 maart

Schilderworkshop
10:00-12:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
De schilderworkshop is eenmaal per maand en staat onder leiding van ervaren schilderdocenten. Deze keer is dat Corrie Berends. Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

woensdag 2 maart

Kinderactiviteit in teken van de koe
13:00-15:00, Woerden, pop-up locatie Stadsmuseum Woerden, Rijnstraat 37
Kinderen van 7 tot 14 jaar kunnen meedoen met een speciale vakantieactiviteit. Zij kruipen tijdens deze activiteit in de huid van een kunstenaar én duiken in het leven van een boer. Daarna gaan ze creatief aan de slag en maken iets ‘koeierigs’. De activiteiten is in het kader van de tentoonstelling GeKOEsterd die is te zien in het museum en in de pop-up locatie. Deelname kost 4 euro, bovenop de reguliere entree (gratis voor kinderen) en inclusief iets lekkers. Reserveren kan via de website van het museum: www.stadsmuseumwoerden.nl. Deze activiteit is tevens donderdag 3 maart van 13.00 tot 15.00 uur.