• Bedrijfsleider Marco Sneijder van Jumbo Van Well en vrijwilliger Edwin.
• Bedrijfsleider Marco Sneijder van Jumbo Van Well en vrijwilliger Edwin. Foto: aangeleverd

Gratis winkelen voor voedselbank

woerden • Voedselbank Woerden kreeg woensdag een wel heel bijzondere donatie: een minuut gratis winkelen bij Jumbo Van Well op winkelcentrum Molenvliet. 

“We hebben onze rapste vrijwilliger - Edwin - gevraagd om het winkelwagentje zo snel mogelijk door de supermarkt te duwen”, lacht bestuurslid Elias Blom. Hij wist die in een minuut tijd goed te vullen, met onder andere luiers en pakken koffie. “Dat zijn spullen waar onze onze cliënten heel blij van worden.” Voedselbank Woerden kreeg de donatie van een klant van Jumbo Van Well. Die gooide eind vorig jaar haar kassabon in een grabbelton, om kans te maken op een minuut gratis winkelen. Tot haar eigen verbazing won ze de prijs. Die gunde ze aan Voedselbank Woerden. Blom vindt dat bijzonder. “We zijn de donateur en Jumbo Van Well heel dankbaar voor de producten ter waarde van zo’n 250 euro.”

Luxe chocolaatjes

Blom noemt de minuut winkelen één van de meest bijzondere donaties die ooit is binnengekomen bij Voedselbank Woerden. Of er nog andere donaties zijn die hij zich kan herinneren? "Bij de eerste coronagolf kregen we een keer meerdere pallets vol luxe chocolaatjes aangeboden van een bekende vliegtuigmaatschappij. Die konden ze niet meer uitdelen aan reizigers omdat de vliegtuigen aan de grond stonden. Ja, dat was ook een gift die ik niet snel zal vergeten.”

q  www.voedselbankwoerden.nl