CDA vraagt om 'vloeiend fietspad'

woerden • CDA Woerden wil dat de fietspaden die het station via de nieuwe wijk Snellerpoort met Snel en Polanen verbinden, vloeiende bochten krijgen.

De partij vindt het zorgelijk dat de fietspaden op de huidige tekeningen haakse bochten hebben. "Zorg dat het fietspad als een uitnodigende rode loper tussen station en Snel en Polanen komt te liggen, met vloeiende bochten, zodat de fietser hier de koning van de weg is", verklaart raadslid Job van Meijeren. De gemeenteraad van Woerden besluit donderdag over de aanleg van een fietstunnel onder de Beneluxlaan bij het Roche-gebouw. Daarmee komt er een einde aan een verkeersknelpunt bij de rotonde van de Steinhagenseweg waar veel ongelukken zijn gebeurd met overstekende fietsers. 

Ook de fietsroutes naar de nieuwe fietstunnel toe worden vastgesteld en daarom heeft het CDA het voorstel ingediend om hier nog meer aandacht aan de fietser te geven. Van Meijeren wijst naar de vloeiende fietsroute die vanaf het station over de Singel naar Molenvliet loopt. "Zo'n soort fietsroute hebben we ook richting Woerden-oost voor ogen. Door de toekomstige fietstunnel gaan straks 7.000 fietsers per dag is de verwachting, dan moet je die ook ruim baan geven. Nu nog zijn er haakse bochten ingetekend, waarschijnlijk omdat de stedenbouwkundige dit mooi vond. Maar we moeten echt naar een meer vloeiend fietspad door de nieuwe wijk Snellerpoort, waardoor het een feest wordt om met de fiets vanuit Snel en Polanen en Snellerpoort naar de binnenstad te fietsen."