Oostdam weer open

woerden • Na anderhalf jaar verkeersellende is de Oostdam in Woerden sinds donderdagmiddag in beide richtingen weer open voor het verkeer. 

Na de laatste bestratingswerkzaamheden en het aanbrengen van de belijning op het nieuwe wegdek is de weg vrijgegeven. Wat rest is het op de juiste plek zetten van de straatverlichting en het afwerken van de bermen. Vanaf maandag 28 februari is de Oostlaan aan de beurt voor onderhoud. Zo worden de stoepranden hersteld, komen er kolken voor een betere afvoer van het hemelwater en krijgt de weg een nieuwe laag asfalt. Aansluitend wordt het Exercitiepad aangepakt. Op de Oostdam worden de fietssuggestiestroken nog voorzien van een nieuwe coating en krijgt de belijning een opfrisbeurt.


Van Leeuwen directeur 

woerden • Petra van Leeuwen uit Woerden is benoemd tot directeur van Christ's Hope Nederland. 

De christelijke hulporganisatie, die is gevestigd in Zwolle, werft fondsen voor hulp aan kwetsbare (wees)kinderen in Afrika. Van Leeuwen heeft ruim twintig jaar ervaring met werk in de hulpverlening, met name onder dak- en thuislozen. "In de situaties van de kinderen die Christ's Hope ondersteunt herken ik de afwijzing, pijn, uitzichtloosheid en uitsluiting waar ook dak- en thuislozen mee te maken hebben", zegt ze. Haar ambitie is om meer kwetsbare kinderen in Afrika de zorg te geven die ze nodig hebben. 

q www.christshope.nl