Spelen in je eigen buurt, het hoort erbij.
Spelen in je eigen buurt, het hoort erbij. Foto: pr

Ga lekker op avontuur in je eigen buurt!

Algemeen

WOERDEN • De ChristenUnie-SGP daagt kinderen van de basisschool uit om op avontuur te gaan in de eigen buurt. Het is de bedoeling dat kinderen zoveel mogelijk plaatjes vinden van de bingokaart en er een foto van maken. De bingokaart is te vinden op de achterkant van de flyer van de ChristenUnie-SGP en is ook te downloaden via de website.

Leefbaarheid in de wijken en dorpskernen

Met deze actie vraagt de ChristenUnie-SGP aandacht voor de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Het is enorm belangrijk dat wijken en dorpen veilig zijn. Daar horen goede oversteekplaatsen en straatverlichting bij. Daarnaast zijn uitdagende speeltuinen en plekken om een balletje te trappen nodig.

‘Buiten spelen moeten we als gemeente blijven stimuleren door voldoende speelplekken te creëren. Wat ons betreft worden omwonenden, jong en oud, actief betrokken bij het creëren of renoveren van speelplekken’, aldus Daphne van der Wind.

‘Maar ook voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen zijn van essentieel belang. Met name voor de ouderen en jonge gezinnen is het belangrijk dat deze voorzieningen om de hoek zitten’.

Meespelen met de buurtbingo kan tot 24 maart.