Van der Weijden licht vertrekoptie

woerden • Sportlust '46 raakt clubtopscorer Mark van der Weijden kwijt aan competitiegenoot Sparta Nijkerk. De aanvaller tekende afgelopen zomer nog een verbeterde langdurige verbintenis, maar heeft Sportlust ’46 nu verzocht om zijn tot medio 2024 lopende contract aan het einde van dit seizoen te ontbinden. In die verbintenis is een vertrekclausule opgenomen en daar heeft Van der Weijden ter faveure van Sparta Nijkerk gebruik van gemaakt.


Joost Screever kiest voor Sportlust ’46

woerden • Joost Screever verlaat hoofdklasser Hoogeveen aan het einde van dit seizoen. De 24-jarige middenvelder rondt binnenkort zijn studie in Groningen af en wil dan aan de slag in het midden van het land. Daar zet hij zijn voetballoopbaan dus voort bij de derde divisionist uit Woerden. Drie seizoenen kwam de 24-jarige middenvelder uit voor Hoogeveen. Daarvoor was hij actief voor HSC ’21 en de jeugd van PEC Zwolle. Screever werd gelinkt aan diverse tweede- en derde divisionisten, maar kiest dus uiteindelijk voor Sportlust ’46. TC lid Cees Pels is in zijn nopjes met de komst van Screever. “Joost is een linksbenige voetballende middenvelder, heeft een neusje voor doelpunten en is een zeer gewaardeerde kracht bij de koploper in de Hoofdklasse A (zondag). Hij heeft zicht daar dan ook ontwikkeld tot een belangrijke steunpilaar.”


Halve marathon

woerden • Altijd al een halve marathon willen lopen of in een snellere tijd? Runners Club Woerden start 7 maart met het trainingsprogramma 21 kilometer voor geoefende hardlopers. Het programma biedt een variëteit aan trainingsvormen en begeleidt geoefende hardlopers in tien trainingsweken naar de halve Marathon van Leiden op 15 mei. Om mee te kunnen doen moet je 10 kilometer aaneengesloten kunnen lopen, besef hebben van het trainen in verschillende hartslagzones en drie keer per week kunnen trainen. In ieder geval op zaterdagochtend 09.30 uur. Voldoe je aan de voorwaarden en wil je meedoen? Aanmelden kan tot 5 maart. De training start maandagavond 7 maart met een conditietest op de baan. Meer informatie bij Rita Zwiers training@runnersclub.nl..


Fondsenwerving

woerden • Wie elke dag bezig is om Woerden, Stichtse Vecht of De Ronde Venen een beetje sportiever, leefbaarder en unieker te maken voor mensen met een beperking, zou wel eens in aanmerking kunnen komen voor allerlei subsidies en fondsen? Maar hoe vind je de weg in dat circuit? Bijvoorbeeld door aan te melden voor een gratis webinar. Team Sportservice is al meer dan 25 jaar actief in de wereld van het aangepast sporten en weet waar en op welke manier je extra financiële ondersteuning kunt verkrijgen. De webinar Subsidies en Fondsen is ideaal om inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar mhartman@teamsportservice.nl.