• Het Orkest van het Groene Hart.
• Het Orkest van het Groene Hart. Foto: aangeleverd

OvhGH met Just Us op één podium

woerden • Het Orkest van het Groene Hart (OvhGH) gaat een bijzondere muzikale verbinding aan. Samen met jazzformatie Just Us uit Woerden verzorgt het orkest een tweetal concerten die in het teken staan van verbinding. Verbinding tussen klassiek en jazz.

Tijdens de concerten op 26 maart in Oudewater en 9 april in Woerden delen het orkest en de jazzformatie letterlijk het podium. Het idee werd geboren toen een bestuurslid van het OvhGH de Andersenschool passeerde waar op dat moment Just Us repeteerde. Het was al snel één en één is drie.
Just Us heeft een bezetting die lijkt op die van een big band. Maar de formatie zoekt het lichtere genre op, streeft soms het intieme van een combo op en schuwt latin en funk niet. Sinds een jaar of vijf is aan die instrumentale kant ook de vocale toegevoegd met lead-zangeres Ciara Clerx. Het geheel staat onder leiding van bandcoach Werner Janssen.
Het OvhGH is inmiddels alweer 35 jaar actief in de klassieke muziek met af en toe uitstapjes naar musical, film en pop. Dit keer wordt onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat dus het jazz-genre verkend. De concerten zijn zaterdag 26 maart in de Ontmoetingskerk in Oudewater en op zaterdag 9 april in de Kruiskerk in Woerden. Aanvang van beide concerten is 20.00 uur. Entreeprijs voor volwassenen is 16,50 euro, voor vrienden 14 euro en 11,50 voor studenten/CJP en kinderen tot en met 12 jaar.