Elke dag wandelen is gezond, weet Vera Streng

woerden • Bewegen is belangrijk voor onze gezondheid en hoort een prominente plek op de politieke agenda te hebben. Daarom heeft het Beweegteam de Woerdense politieke partijen uitgedaagd om mee te doen aan de 'Stappenstrijd'.

Het 36-jarige CDA-raadslid Vera Streng is nog steeds enthousiast over haar deelname. "In 2012 was ik nog werkzaam als verpleegkundige in het toenmalige Hofpoort ziekenhuis. Ik liep enorm veel op mijn werk en haalde met gemak mijn stappen. Maar tegenwoordig heb ik een zittend beroep en werk ik voornamelijk vanuit huis. Daarom moet ik veel bewuster tijd vrij maken om te bewegen: soms tussen meetings door of na het werk nog even een blokje om."

Elkaar opjutten

"De Stappenstrijd was een mooie gelegenheid om weer bewuster te worden van het belang van dagelijks bewegen. Bovendien was het leuk om samen met partijgenoten mee te doen. De Stappenstrijd was onderwerp van gesprek in onze app-groep, we moedigden elkaar aan en soms jutten we elkaar op. Het was een leuke, speelse manier om beweging weer wat meer op de agenda te zetten."

Lekker buiten wandelen is gezond, zowel fysiek als mentaal. Door te wandelen kun je beter nadenken, het werkt ontspannend en je ervaart minder stress. Tegelijkertijd geniet je van de omgeving en de rust en heb je soms leuke, spontane ontmoetingen onderweg met mensen die je door corona al even niet hebt gezien of gesproken. Vera liep tijdens de Stappenstrijd ruim 7400 stappen per dag. "Mijn doel is sowieso elke dag naar buiten te gaan en een wandeling te maken. Dat had ik ook al voor de Stappenstrijd."