Mark van der Weijden vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Sportlust ’46. Hij gaat naar Sparta Nijkerk.
Mark van der Weijden vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Sportlust ’46. Hij gaat naar Sparta Nijkerk. Foto: pr

'Het plaatje werd gewoon anders'

woerden • Mark van der Weijden vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Sportlust ’46. De topscorer van de Woerdenaren vertrekt naar Sparta Nijkerk. De ploeg die momenteel in de derde divisie aan de leiding gaat.

Afgelopen zomer meldde Sportlust ’46 nog trots dat het contract van Mark van der Weijden werd open gebroken en dat de club zich verzekerde van zijn diensten tot aan de zomer van 2024. Een half jaar later is de situatie anders.

Sterkhouders

Na het vertrek van enkele sterkhouders, de trainer en interesse van Sparta Nijkerk deden Mark van der Weijden toch aan een vertrek denken. Toen de Nijkerkse competitiegenoot ook nog eens zijn contract wilde afkopen was er aan een zomers vertrek geen ontkomen meer aan. "Het plaatje werd door het vertrek van die spelers gewoon anders. Dit kwam vervolgens op mijn pad en ik ga er op alle fronten op vooruit”, verklaart Mark van der Weijden zijn keuze.

Doelpunten

De afgelopen jaren toonde Van der Weijden zich een enorm belangrijke kracht. Dit jaar staat de teller van hem op acht competitietreffers. "Nu ik weer helemaal fit ben, wil ik dat gemiddelde ook opschroeven. Het valt vind ik nu nog tegen", is hij kritisch op zichzelf. Ook dat is niet heel vreemd, want in de afgelopen jaren maakte hij een veelvoud treffers. In zijn eerste jaar kwam hij tot 27 treffers en in het afgebroken seizoen in de hoofdklasse kwam hij ook al tot 16 doelpunten.

Dankbaar

Het is des te meer reden voor Van der Weijden om de Woerdenaren ook dankbaar te zijn. "Het was erg leuk bij de club en ergens is het ook wel jammer dat ik vertrek. We zijn als een raket omhoog geschoten in de voetbalpiramide", aldus de afzwaaiende aanvalsleider. De rekensom was voor de spits gemakkelijk gemaakt. Hij ziet bij Sparta Nijkerk simpelweg meer perspectief om structureel om de bovenste plekken mee te spelen of op den duur naar de tweede divisie te promoveren.

Koppositie

"Ze spelen al jaren bovenin mee. Daarnaast leeft het enorm bij de club. Je hebt daar echt het idee voor het publiek te spelen", kijkt Van der Weijden alvast vooruit. Maar eerst nog goed afsluiten bij Sportlust '46. Na een weekje gedwongen krijgt Sportlust '46 koploper Sparta Nijkerk (...) op bezoek. De inzet van deze wedstrijd mag duidelijk zijn: de strijd om koppositie in de derde divisie. Pakt Sportlust '46 zaterdag de winst, dan kan 15 maart in de inhaalwedstrijd tegen Staphorst de koppositie heroverd worden.