• Leerlingen zingen het lied 'Wij Staan Hier Sterk'.
• Leerlingen zingen het lied 'Wij Staan Hier Sterk'. Foto: aangeleverd

School zingt 'Wij Staan Hier Sterk'

woerden • Nationale Boomfeestdag verliep gisteren op basisschool De Regenboog in Woerden net even anders dan normaal. Op het kleuterplein werd een boom geplant én een lied gezongen voor Giro 555.

De boom, een haagbeuk, was geschonken door serviceclub Tafelronde 185 uit Woerden. Nadat de boom in de grond was gezet, verzamelden alle leerlingen en leerkrachten van de school zich op het plein, om samen het lied 'Wij Staan Hier Sterk' te zingen. Dit lied, een Nederlandstalige variant van 'We Are The World', is geschreven door juf Jiska Noortman van basisschool Meander in Heiloo (Noord-Holland). Zij riep basisscholen in heel Nederland op om, precies om vijf voor twaalf, het lied te zingen. "Dit tijdstip geeft de ernst aan van de situatie in Oekraïne", aldus Juf Jiska. 

Pet rond

Doel van de landelijke actie was om zoveel mogelijk geld op te halen voor Giro 555, voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Hoe scholen dat geld inzamelen, mogen zij helemaal zelf verzinnen. "Scholen zijn vrij in de wijze waarop zij het geld ophalen", is te lezen op de website van het initiatief. "Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa's, oma's, buren etc. Vervolgens maken scholen het opgehaalde bedrag zelf over naar Giro 555."

q www.wijstaanhiersterk.nl