650 boompjes uitgedeeld

woerden • Precies 650 jaar geleden ontving Woerden haar stadsrechten. Om deze verjaardag te vieren, deelt burgerinitiatief Duurzaam Woerden 650 bomen uit. Op zaterdag 19 maart kunnen gratis jonge elzen, iepen, beuken, esdoorns en kardinaalsmuts (dichte struiken) worden afgehaald. Het initiatief is mede bedoeld om de natuur een handje te helpen. De boompjes kunnen worden ingegraven worden in de tuin. In een ruime pot plaatsen op een terras kan ook. De 'zaailingen' zijn vanaf 10.00 uur gratis af te halen bij verschillende afhaalpunten. Locaties staan op onderstaande website.    

q  www.duurzaamwoerden.nl


Burgemeester bij 'Muziekgasten'

woerden • Burgemeester Victor Molkenboer is woensdag 23 maart te gast bij het RPL-programma 'Muziekgasten'. Presentator Winfried Vergeer gaat met de burgemeester in gesprek over de viering van 650 jaar Woerden. Daarnaast vertelt Molkenboer wat voor muziek hij graag draait. 'Muziekgasten' is tussen 21.00 tot 22.00 uur te beluisteren op de frequentie FM 107.1 en digitaal via de website. Verder is Muziekgasten terug te luisteren via de website van RPL (radio en dan uitzending gemist/woensdag).

q  www.rplwoerden.nl


'Geen ontheffing aangevraagd om door kern Harmelen te rijden' 

harmelen • Er is bij de gemeente Woerden geen ontheffing aangevraagd om met zware vrachtwagens vol bagger door de dorpskern van Harmelen te rijden. Dat schrijft het college van Woerden naar aanleiding van vragen van Inwonersbelangen. 

De vrachtwagens voeren bagger af dat afkomstig is uit de Hollandsche IJssel. Vanaf de Mastwijkerdijk in Montfoort rijden ze richting Harmelen om daar de oprit van de A12 richting Rotterdam te nemen. Voor de route via de kern van Harmelen was een ontheffing nodig. 'Deze ontheffing was, voordat de route door Harmelen gebruikt werd, niet aangevraagd en is dus ook niet afgegeven', verklaart het college. 'Die was wel nodig voor het waterschap en de vervoerder om deze route te mogen gebruiken.'  

Lasten

Uiteindelijk is in overleg met de aannemer en de gemeente Montfoort gekozen om de lasten te verdelen. De route via IJsselveld en de Mastwijkerdijk wordt gebruikt om bij het baggerdepot te komen en de route via Reijerscop om de bagger af te voeren richting Rotterdam. 'Daarmee wordt de kern Harmelen ontlast en wordt de minste overlast veroorzaakt. Er is dan ook geen ontheffing nodig voor de vervoerder om via de kern Harmelen te rijden.'