zaterdag 19 maart

Repair Café Harmelen
10:00-12:00, Harmelen, Bavohof, Joncheerelaan 7
Na een lange periode van sluiting is het Repair Café Harmelen weer open. Handige vrijwilligers klaar om samen met bezoekers kapotte spullen te repareren. Naast een fietsenmaker, naaister, elektriciens en een meubelmaker is er ook gelegenheid om messen, scharen en tuingereedschap te laten slijpen. Het wordt op prijs gesteld dat de te repareren spullen schoon zijn. Een kleine bijdrage voor de reparaties wordt op prijs gesteld.

Wouter Hamel’s Nightclub
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Wouter Hamel’s Nightclub is een theaterprogramma waarin het publiek zich in een opwindende nachtclub uit het midden van de vorige eeuw waant, maar met een moderne twist. Hamel en zijn band halen hun inspiratie uit de jazzy pop uit de jaren ‘30 tot ‘50, strooien daar muzikaal een jaren ’70 saus overheen en brengen het met impulsen uit velerlei andere stromingen zelfverzekerd de 21ste eeuw in. Kaarten à 22,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster.

zondag 20 maart

Schrijfcafé
11:00-13:00, Woerden, House of Arts, Molenstraat 40
Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt, wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen of nieuwe technieken wil leren. Deze keer staat de viering van Woerden 650 centraal. Deelnemers gaan onder meer een feestgedicht schrijven. Deelname kost 15 euro. Aanmelden kan bij Winny van Rij via: tekst@winnyvanrij.nl.

Koffiekerk
15:00, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Het doel van de koffiekerk is om mensen dichter bij het geloof te brengen. Om 15.00 uur gaat de deur open, een half uur later begint de bijeenkomst. Iedereen is welkom.

Jeugdvoorstelling Timtim
15:00, Woerden, Techno-Hub, Industrieweg 2b
Twee timmermannen. Ze bouwen veel. Ze verbouwen vaak. Hun wereld is nooit af, het kan altijd beter, mooier, anders. Vindt Tim. Vindt Willie. Maar Tim kan niet ophouden met timmeren en Willie wil de huisraad beschermen. Dan slaat de vermoeidheid toe. Droom en werkelijkheid lopen steeds meer door elkaar in de wonderlijke wereld van Timtim. Timtim is een stoere beeldende voorstelling met humor, timmerenergie en een snufje magie. Wie wil kan na de voorstelling zelf timmeren: een (gratis) vogelhuisje voor thuis. Kaarten à 11,75 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. www.kloosterwoerden.nl

maandag 21 maart

Lezing over reis naar Spitsbergen
20:00, Woerden, clubgebouw vogelvereniging Avicultura, Singel 43a
De bekende hobby-natuurfotograaf Dammis van ‘t Zelfde geeft een lezing over zijn reis naar Spitsbergen. Hij ondersteunt dit met prachtige natuurfoto’s. Iedereen is welkom om de lezing bij te wonen. De toegang is gratis.

dinsdag 22 maart

Fabian Franciscus
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In verband met het 10-jarig bestaan van Autisme Woerden geeft Fabian Franciscus de speciale voorstelling Kleine Wereld. In de voorstelling trekt de Utrechtse cabaretier (die zelf autisme heeft) een parallel met zijn vroegere eigen kleine wereld die nu opeens quarantaine heet. Contact maken moest hij vroeger leren, mag nu niet meer, over zijn smetvrees moest hij heen komen, dat is nu juist positief. Kaartjes voor de voorstelling kosten 15 euro per stuk en zijn te bestellen via de website van Het Klooster.www.kloosterwoerden.nl

woensdag 23 maart

Loes Luca speelt Uit het hoofd
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Uit Het Hoofd is een voorstelling geschreven door Maria Goos over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Ze wordt bijgestaan door een jonge actrice (Kaatje Kooij) die haar souffleuse speelt en daarom Oortje wordt genoemd. In Uit Het Hoofd zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik, maar ze krijgt dat antwoord toch. Kaarten kopen voor Loes Luca kan 24/7 op de website www.kloosterwoerden.nl. Kaarten kosten 21,50 euro per stuk.

donderdag 24 maart

Koffiemiddag
14:00-16:00, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Elke donderdag is er in de huiskamer van de bibliotheek een koffiemiddag. Bezoekers kunnen hier terecht voor een praatje, een spelletje of om aan een handwerk te werken. Koffie en thee kosten 1 euro en het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Inger van Dijk, de buurtverbinder van de binnenstad: inger.vandijk@buurtwerk.nl of via: 06-24192250.

'Dit is het nou'
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
In 'Dit is het nou' observeert Janneke de Bijl er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor. Kaarten à 19 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.