Woerden 12-03-2022 Start festiviteiten 650 jaar stad.
Woerden 12-03-2022 Start festiviteiten 650 jaar stad. Foto: Paul van den Dungen

Geslaagd openingsfeest in Woerden rond viering 650 jaar stadsrechten

woerden • Woerden kan terugkijken op een geslaagd openingsfeest rond de viering van 650 jaar stadsrechten. De hele zaterdag was er in de binnenstad voor jong en oud van alles te doen. 

Zo waren er voor kinderen ridderspelen en Romeinse spelletjes te doen waarmee zij ‘ruiten’ konden verdienen. Bij vier ruiten mochten ze langs bij de rode ruiter in het kasteel om geridderd te worden. Bekende Woerdenaren, zoals burgemeester Victor Molkenboer en kinderboekenschrijfster Tosca Menten, kropen voor de gelegenheid eventjes in de huid van de rode ruiter. 

Mooie weer

De binnenstad was voor de gelegenheid ingericht in acht historische zones. Daar werden verschillende historische gebeurtenissen - met een link naar Woerden - nagespeeld. Verder was er lopend entertainment en waren de winkels geopend. Door het mooie weer zaten de terrassen al snel vol.

Knop

Om vier uur ‘s middags vond op het Kerkplein de daadwerkelijke feestelijke opening van het jubileumjaar plaats. Op een groot podium drukten burgemeester Victor Molkenboer en coördinator Will Stoof op een rode knop waarmee zij de aftrap gaven van een jaar lang feest. Dit alles naar aanleiding van het feit dat Woerden 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. 

Feestmuziek

‘s Avonds stond op datzelfde podium zanger Marco Kraats voor een optreden. Ook was er een licht- en geluidsshow en draaide dj Bas van Rooijen feestmuziek. De die hard feestgangers konden vervolgens terecht bij verschillende horecazaken in de binnenstad om verder te feesten.
Fotografen Thomas Sohilait en Paul van den Dungen liepen de hele dag door de Woerdense binnenstad om foto's te maken. Die zijn op de website van Het Kontakt - Woerdense Courant geplaatst. Hierbij een selectie van foto's die mooi de sfeer weergeven van het openingsfeest.