SPORT

Twee zeges, één gelijkspel

woerden • Er kwamen dinsdagavond maar liefst drie voetbalclubs uit Woerden in actie. Dit omdat er de afgelopen tijd verschillende wedstrijden werden afgelast vanwege coronabesmettingen. Het werd uiteindelijk een succesvolle avond, met twee zeges en één gelijkspel. 

Sportlust ’46 kende de afgelopen tijd een moeilijke reeks. Na nederlagen tegen DOVO en Sparta Nijkerk, volgde afgelopen weekend een gelijkspel tegen ODIN ’59. Heel even leek het dinsdagavond weer die kant op te gaan, toen het bezoekende Staphorst al vroeg op voorsprong wist te komen. Die achterstand was nog bij de rust weggepoetst nadat Mark van der Weijden twee keer wist te scoren en Mo Bendadi er eentje wist in de prikken. Staphorst stond toen al met tien man op het veld.

"Vandaag waren de drie punten het belangrijkste. Vooraf werd gezegd dat we vooral niet op achterstand moesten komen, alleen dat gebeurde wel. Zij deden alleen zo weinig, dat wij wel het vertrouwen hadden om nog kansen te gaan krijgen. Dat kwam ook uit", vertelde aanvoerder Nick Verhagen na afloop. Hij lag vorige week nog ziek op bed, maar kon de afgelopen twee wedstrijden gewoon spelen. "Hun keeper ging nog tijdrekken, dat vertelde genoeg over hun intenties."
SC Woerden speelde in de derde klasse een topper tegen Zwammerdam. De ploeg van Mike Doornkamp toonde aan dat de ploeg over de nodige veerkracht beschikt. Nadat Kees Jansen de Woerdenaren op voorsprong had gezet, was het de beurt aan Zwammerdam. Twee keer wisten zij op voorsprong te komen, maar via Jacinto Papilaja en vlak voor tijd Sven van Lunteren werd die achterstand weggepoetst. "Voor beide teams had er wel meer in kunnen zitten. Dan is een gelijkspel ook terecht. Het was echt genieten met twee leuk, voetballende teams. Het wordt nog interessant", vermeldde trainer Mike Doornkamp. Hij gaat samen met Zwammerdam gedeeld aan de leiding in de vierde klasse.
VV Kamerik wist op bezoek bij Sportief de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Het elftal van Yoni Sahertian won met 1-4 via treffers van Jelle de Boer, Jelmer Knijff en tweemaal Jurrie van den Berg. Een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie. Het gat met de veilige plekken is voorlopig nog zes punten.


Guido Lidner pakt titel op NK squash

woerden • Guido Lindner van SportCity Woerden pakte afgelopen weekend bij het Nederlands jeugd kampioenschap squash de titel in de categorie jongens onder 17. Hij won in de finale van zijn broer Robert. 

De broers maakten er een mooie eindstrijd van. Ze speelden in een hoog tempo met veel variatie. Voor allebei was het een bijzondere gebeurtenis om tegen elkaar uit te komen in een NK finale. Voor het toernooi reisde SportCity Woerden met een team van acht jeugdspelers af naar Almere. Het was - na twee jaar coronabeperkingen - het eerste toernooi voor veel van de squashers.