Eigen liedje voor Woerden

woerden • De liefde voor een stad wordt maar al te vaak bezongen in liedjes. Woerden heeft nu ook een eigen nummer: ‘Stad aan de Rijn’, gezongen door Jason Bouman. 

Mirte Damen schreef de tekst voor het liedje op 26 december 2020. “Toen het klaar was dacht ik al: dit moet Jason zingen! En zo geschiedde. De afgelopen weken hebben we samen de muziek gemaakt in de studio van Jazz-On-Productions in Harmelen. Ik ben supertrots op het resultaat.” Hester van der Vlucht (viool) en Reinier Sijpkens (trompet) werkten mee aan het nummer.
Jason Bouman is bekend van zijn deelname aan het SBS-programma Bloed, Zweet & Tranen. Hij is opgegroeid in Harmelen waar hij nog altijd woont. Bouman zong onder meer tijdens de Woerdense Vakantieweek en tal van andere feesten in Woerden, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

‘Stad aan de Rijn’ is speciaal uitgebracht om te vieren dat Woerden 650 jaar stadsrechten heeft. "Daar hoort natuurlijk een leuk lied bij", vindt Damen. “Het is een liedje voor al die mensen die zich verbonden voelen met de stad Woerden en alles daaromheen."