Ongelijkvloerse kruising komt er

woerden • De gemeenteraad van Woerden heeft ingestemd met het voorstel om de huidige rotonde bij de Steinhagenseweg te vervangen door een ongelijkvloerse kruising. 

Met de aanleg van deze ongelijkvloerse kruising komt er definitief een einde aan de verkeersproblemen op de rotonde op de Steinhagenseweg en Beneluxlaan. Volgens het college ondersteunt de raad de volledige integrale aanpak rondom Snellerpoort. Het huidige fietspad langs de Steinhagenseweg wordt aangesloten op de toekomstige Cheddarstraat. 

Ook is de voorkeur uitgesproken voor een eventuele aangepaste fietsroute naar de ongelijkvloerse kruising vanaf de Berg- en Harzstraat. Of deze fietsroute er komt, hangt af van de resultaten van het onderzoek naar een oplossing voor het verkeersknelpunt op de kruising Amsterdamlaan–Eilandenkade. Dit onderzoek gaat binnenkort van start. 

q  www.beneluxlaanwoerden.nl 


De raad ondersteunt de volledige integrale aanpak rondom Snellerpoort. Het huidige fietspad langs de Steinhagenseweg wordt aangesloten op de toekomstige Cheddarstraat. Ook is de voorkeur uitgesproken voor een aangepaste fietsroute naar de ongelijkvloerse kruising vanaf de Berg- en Harzstraat. Of deze fietsroute er komt, hangt af van de resultaten van het onderzoek naar een oplossing voor het verkeersknelpunt op de kruising Amsterdamlaan - Eilandenkade. Dit onderzoek gaat binnenkort van start. Met deze aanpak zorgt de gemeente voor een goede en veilige doorstroming van fietsers, voetgangers en automobilisten rondom Snellerpoort.

Meer informatie
De ongelijkvloerse kruising ter hoogte van het Jan Ruijspad vormt samen met de verlegging van de Steinhagenseweg (Verlengde Beneluxlaan) en het snelfietspadtracé Station Woerden - Veldwijk één groot project onder de naam ‘Beneluxlaan Woerden'. Meer informatie over de ontwikkelingen rond deze projecten is te vinden op het platform www.beneluxlaanwoerden.nl