• De puzzelruilkast in de duurzaamheidswinkel.
• De puzzelruilkast in de duurzaamheidswinkel. Foto: aangeleverd

Puzzelruilkast in gebruik genomen in duurzaamheidswinkel Woerden

Algemeen

WOERDEN • De Woerdense Lionsclub Castellum Laurum en Zero Waste Groene Hart hebben elkaar gevonden met puzzels in de duurzaamheidswinkel in Woerden.

Aan het begin van de coronaperiode startte de serviceclub een puzzelbibliotheek. Vrijwilligers voorzagen liefhebbers, die niet de deur uit konden, van een puzzel. Als de puzzel klaar was kon deze worden omgeruild voor een volgend exemplaar. Een vijftigtal Woerdenaren werd en wordt op deze manier steeds voorzien van een nieuwe puzzel. Ook het praatje aan de deur, bij het omruilen van de puzzel, stellen de deelnemers op prijs.

Afhalen
De Lionsclub had wel veel puzzels, maar geen openbare plek waar belangstellenden de puzzels konden ruilen. In de duurzaamheidswinkel staat nu een puzzelruilkast, van waaruit deelnemers een puzzel kunnen lenen. Ook vrijwilligers van de Lionsclub kunnen hier puzzels afhalen, om thuis te bezorgen bij hen die niet zelf naar de puzzelbieb kunnen komen. Het lidmaatschap van de puzzelbieb is gratis.

Wie gebruik wil maken van de puzzelbibliotheek van Lionsclub Castellum Laurum kan terecht in de duurzaamheidswinkel aan de Voorstraat 75 in Woerden. De winkel is op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Meer informatie: www.duurzaamwoerden.nl/nieuws of www.woerdencastellumlaurum.lions.nl/lions-puzzelbieb-geopend.