Harmelen ontdaan van zwerfvuil

harmelen • In Harmelen stak zaterdag een grote groep inwoners de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Daaronder ook wethouder Ad de Regt. In totaal gingen 45 deelnemers op pad met een knijper en vuilniszak om de straten te ontdoen van zwerfvuil. Aan het eind van de actie waren er veertig zakken gevuld met afval. Dorpshuis Harmelen voorzag de deelnemers van koffie, thee of limonade met een koek. Wie ook op andere dagen van het jaar op pad wil om het dorp schoon te houden, kan een knijper aanvragen via: ko.kleijn@planet.nl of ansvink1960@gmail.com.


Nominaties kunstprijs bekend

woerden • KUNSTaandenRIJN Woerden heeft vijf nominaties bekend gemaakt voor de jaarlijkse RijnKUNSTprijs. Het gaat om werken van André Zentveld, Hans Goslinga, Arthur Koopmans , Atelier de Schuur en Lia Meiborg. Ze zijn te zien in de bibliotheek in Woerden, net als twintig ander werken die zijn gemaakt rond het thema 'Stadsleven'. De winnaar van de RijnKUNSTprijs wordt op vrijdag 8 april bekendgemaakt.


Inhoud fooienpot naar Giro555

woerden • Leerlingen groep 5/6 van obs De Achtsprong in Woerden speelden de afgelopen week de musical 'De club van vier' voor genodigden. Er stond een fooienpot in de zaal, maar bezoekers konden tevens een digitale donatie overmaken naar Giro555. De actie leverde het mooie bedrag van 286 euro op.