Paasmarkt

harmelen • In het Dorpshuis Harmelen is zaterdag 26 maart van 10.00 tot 16.00 uur een paasmarkt. Deelnemers van het Creatief Café (op donderdag) en de Creatieve Ontmoetingen (op maandag) verkopen handgemaakte artikelen. Het gaat om quilts, paasdecoratie, kinder- en babyknuffels, slofjes en andere mooie producten. De opbrengst van de verkoop gaat naar Giro555 voor Oekraïne. De groep Creatieve Ontmoetingen is ontstaan in de coronaperiode en bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen. Het Creatief Café bestaat al vier jaar. Leden van deze groep werken gezamenlijk aan mooie handwerkproducten, meestal voor een goed doel. 


Parkinson Café

harmelen • Bij BOOGH in Harmelen (hendriklaan 7) is zaterdag 26 maart het Parkinson Café Woerden. Na een zeer lange corona-periode start de organisatie weer met het programma. Tijdens deze bijeenkomst drinken bezoekers een kopje koffie met elkaar en wordt er vooruit gekeken naar de komende bijeenkomst met de filmvoorstelling ‘Samen’. Die is op 9 april om 10.00 uur te zien in bioscoop Annex Cinema in Woerden. Aanmelden kan via onderstaande website. www.parkinsoncafe-woerden.nl/aanmelding-documentaire-samen.


De Fontein steunt Oekraïne

harmelen • Leerlingen van groep 4a van basisschool De Fontein in Harmelen kregen enkele weken geleden een les begrijpend lezen over Oekraïne. En dat maakte indruk. De kinderen wilden graag ‘iets' doen voor de slachtoffers van de oorlog in het land. Ze besloten lege flessen in te zamelen. Maandag leverden de 19 leerlingen met juf Nathalie 24 vuilniszakken vol lege flessen in bij de plaatselijke Plus-supermarkt. Die besloot de opbrengst te verdubbelen wat een bedrag betekende van 252 euro voor Giro555.