Lezing en concert in Petruskerk

woerden • Historicus Jan van Es verzorgt op zaterdag 7 mei vanaf 20.15 uur een lezing. In de Petruskerk vertelt hij over de positie van Joden in Nederland, hoe zij in Woerden terechtkwamen en hoe ze zijn behandeld.

Na de pauze staat The Ballad of Mauthausen centraal. Niki Jacobs zal de liederen uit deze voorstelling in het Jiddisch zingen. Zij wordt daarbij begeleid door haar ensemble, bestaande uit Ro Kraus (altviool), Ruud Breuls (trompet), Emile Visser (cello) en Peter van Os (accordeon). 

Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten.

Tentoonstelling

Voorafgaand aan de lezing is van 19.45 tot 20.05 de tentoonstelling van het 4 en 5 mei-project Vrijheid is niet Vrijblijvend van leerlingen van het Kalsbeek College te bewonderen. Kaarten voor de avond kosten 19,50 euro (inclusief drankje) en zijn via de website van Het Klooster te bestellen. 

Woerden 650

Het concert, dat plaatsvindt in het kader van Woerden 650, wordt georganiseerd door Commissie Open Petruskerk, Kunstencentrum Het Klooster, Raad van Kerken Woerden en Stichts-Hollandse Historische Vereniging.

q  www.kloosterwoerden.nl