CDA blijft grootste; winst voor lokalen

woerden • Ondanks een verlies van één zetel blijft het CDA de grootste fractie in de Woerdense gemeenteraad. De partij van Job van Meijeren veroverde zes zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen. 

"Ik ben supertrots”, liet de lijsttrekker net na de bekendmaking van de uitslag weten. "Het voelt alsof we zes zetels hebben gewonnen. We hebben als CDA landelijk zware jaren achter de rug, dus ik denk dat we heel tevreden mogen zijn.” LijstvanderDoes behoorde tot de winnaars. De partij wist meer dan 4 procent meer stemmen binnen te halen in vergelijking met de vorige verkiezingen. Ook Inwonersbelangen deed het goed en steeg van twee naar drie zetels. Progressief Woerden bleef op vier zetels steken. D66 en ChristenUnie-SGP behouden hun drie zetels, net als de VVD. Woerden&Democratie, de partij van Reem Bakker, eindigde op twee zetels. Splinter, de partij van oud-Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten, pakte één zetel. STERK Woerden was de grote verliezer van de verkiezingen. De partij van Wout den Boer behield slechts één van de huidige drie zetels. BVNL haalde niet genoeg stemmen voor een raadszetel.
Fractievoorzitter Lenie van Leeuwen van Lijstvander Does kreeg van alle kandidaten de meeste stemmen (1775). Hendrie van Assem van Inwonersbelangen volgt op plek twee met 1642 stemmen. Op drie eindigde Coby Franken van Progressief Woerden met 1606 stemmen. 1500 Inwoners gaven hun stem aan Job van Meijeren van het CDA. Drie kandidaten mogen op basis van het behaalde aantal stemmen zitting nemen in de raad. Het gaat om Jaap van der Does en Chris van Iersel van LijstvanderDoes en Malik Arbaj van Woerden&Democratie.