zaterdag 26 maart

Lentefeest
10:00, Kamerik, Klein Houtdijk, Houtdijk 4a
Klein Houtdijk, een zorgboerderij voor mensen met geheugenproblemen, en dagopvang Heerlijk Houtdijk vieren samen het begin van de lente. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op het landelijk gelegen terrein wat volop in ontwikkeling is. Er vinden verschillende activiteiten plaats, onder andere pony rijden, workshops met hout, kastanjes raden, poffertjes eten, muziek- en theateroptredens.

Expositie bij Atelier Edison
11:00-16:30, Woerden, Atelier Edison, Edisonweg 9b
Tijdens de atelierroute leerden Vera Pieterse, Jannie Maakenschijn, Lottie de Bruin, Carla Vermeend en Wilma van Eck elkaar kennen. Nu exposeren ze gezamenlijk in het atelier van Kunstkring Woerden. Vera Pieterse toont abstracte landschappen. Schilderijen die in vrijwel ieder interieur passen. Jannie Maakenschijn is een van de weinige kunstenaars die de assemblagekunst volkomen beheerst. Lottie de Bruijn toont keramiek is een graag geziene gast op exposities. Fotografie is de kunsthobby van Carla Vermeend. Carla is een gewaardeerd en prijswinnende fotografe. Ze heeft inmiddels een indrukwekkende lijst (solo)-exposities op haar naam staan. Tenslotte Wilma van Eck. Ze kreeg een opleiding in bij Woerdense beeldhouwers. Wilma werkt met serpentijn, speksteen en ook met albast.

The Crucifixion
16:00-17:30, Woerden, Petruskerk, Kerkplein 5
Het Christelijk Oratoriumkoor Woerden zingt The Crucifixion van John Stainer. The Crucifixion is een Engelstalig werk over het lijden en sterven van Jezus Christus. In Angelsaksische landen is dit stuk net zo beroemd en geliefd als de Matthäus Passion in Nederland. Stainer heeft ervoor gekozen het orgel een orkestrale rol te laten vervullen. Het orgel wordt bespeeld door Geerten Liefting. De solostemmen in deze passie worden vertolkt door Edward Ross (tenor) en Edmund Saddington (bas). Het concert staat onder leiding van dirigent Arthur Koopman. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kerkdeur.

‘Lieve Evi’
16:00 en 20:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
‘Lieve Evi’ vertelt het verhaal van Evi Hansen, een middelbare scholiere die lijdt aan een sociale angststoornis en stemmen hoort in haar hoofd. Evi wordt door haar alleenstaande moeder, in opdracht van een therapeut, aangespoord om bemoedigende brieven aan zichzelf te schrijven. Dit heeft grote gevolgen als een van deze brieven door een klasgenoot wordt onderschept. De musical wordt gespeeld door cursisten van Het Klooster. Twee voorstellingen: om 16.00 en 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro.

Draai je plaat in K’77
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Stof je platen af en neem ze mee. Er staan een aantal platenspelers klaar om te genieten van het geluid van lp’s. Entree is gratis.

zondag 27 maart

Expositie bij Atelier Edison
11:00-16:30, Woerden, Atelier Edison, Edisonweg 9b
Voor informatie: zie zaterdag 26 maart.

Vogels spotten op De Kievit
14:00, Harmelen, natuurcentrum De Kievit, te bereiken via het voetpad naast de Bisschopshof nummer 2
Een unieke gelegenheid om in korte tijd de meest voorkomende zangvogels in uw eigen omgeving te leren kennen. Op De Kievit zijn doorgaans veel zangvogels, zoals fitis, tjiftjaf, ringmus, zwartkop en pimpelmees. Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op de website van De Kievit.
www.dekievitharmelen.nl

maandag 28 maart

Aglow samenkomst
19:45, Woerden, wijkcentrum Molenvliet, Stromenlaan 132a
Thema is: Pesachfeest; schaduwbeeld van Goede Vrijdag en Pasen''. Carolien van Tulden zal hierover spreken.

woensdag 30 maart 

Gesprekken over het leven
14:30, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Deze maand is het thema: Hoe gaan we om met verliezen? Het verliezen van mensen, gezondheid, werk of woonomgeving. Iedereen is welkom om over dit onderwerp te praten. Lucy en Clari begeleiden het groepsgesprek.

Gebarencafé
19:30, Woerden, café-restaurant De Reehorst, Rijnstraat 15
Gebarencafé Woerden geeft aandacht aan sport voor doven, slechthorenden en CI-gebruikers. Buurtsportcoach Macy Hartman zal vertellen over de sport- en beweegmogelijkheden voor jong en oud in de gemeente Woerden. Gebaren- en schrijftolken zijn aanwezig zodat iedereen mee kan doen. Voor meer informatie: gebarencafewoerden@gmail.com.

donderdag 31 maart

Informatieochtend Zonnehof
10:30, Woerden, Zonnehof, Park Oudeland 80a
Bezoekers krijgen informatie over dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen. Opgeven kan telefonisch bij Judy van Vliet via: 06-18613335 of 06-29017857 of per e-mail: j.vanvliet@vierstroomzorgthuis.nl.