Freestylevoetballer op Kalsbeek


FOTO

• Freestylevoetballer Guido van Moordelaar in actie.
Foto: Thomas Sohilait

woerden • Freestylevoetballer Guido van Moorselaar was de afgelopen weken op de Kalsbeek Voetbal Academie in Woerden, om leerlingen te helpen met het vinden van hun passie. 

Naast het geven van deze ‘Chase your dreams’-sessies verzorgde Van Moorsel ook verschillende clinics, waar leerlingen de basis leerden van freestyle voetbal. Ze maakten kennis met de drie categorieën van freestyle voetbal - uppers, lowers & sitdowns - en leerden toffe trics, zoals de bal in de nek leggen en een rondje om de wereld.  

Schoolwerk

Robbert de Ruiter, naast docent lichamelijke opvoeding ook trainer/coach van de Kalsbeek Voetbal Academie, had het bezoek van Van Moorselaar geregeld. “We hebben bij ons op school de Voetbal Academie opgericht om leerlingen te laten ervaren dat je passie voor voetbal heel goed samen kan gaan met je reguliere schoolwerk. Hoe beter je dat uiteindelijk voor jezelf arrangeert, hoe vaker je met een bal aan je voeten of fysiek bezig kan zijn tijdens schooltijden.”

Veel hiervan is volgens De Ruiter afhankelijk van planning en motivatie. “Met het binnenhalen van het project ‘Chase your dreams’ van oud-leerling Guido hopen we nog meer bewustzijn te creëren over datgene wat onze leerlingen bezighoudt.”


Eerste kievitsei gevonden

FOTO

woerden • In Polder Breeveld is maandag 21 maart het eerste kievitsei gevonden van de gemeente Woerden. Weidevogelbeschermer Arnold Bosch had de eer om het nest te melden. 

In het nestje lagen twee eieren. Pas als een kievit vier eieren heeft gelegd, gaat zij broeden. Over vier weken worden de eerste pullen (kuikens) verwacht. Tot die tijd beschermen boer en vrijwilligers het nest. Dit is nodig omdat het land in het voorjaar wordt bewerkt. Ook wanneer de pullen uit het ei kruipen zijn maatregelen nodig om te voorkomen dat de pullen sneuvelen. Het eerste kievitsei van Nederland werd al op 9 maart gevonden in Twente. Een dag later vond een vrijwilliger bij Wilnis het eerste ei van de provincie Utrecht.