Badge Shop verlaat Woerden na 35 jaar

woerden • De Badge Groep, vooral bekend als moederbedrijf van Voetbalshop.nl, verhuist in zijn geheel naar Utrecht. Na 35 jaar verlaat het bedrijf Woerden om in Utrecht alle activiteiten in één centrale vestiging voort te zetten en uit te breiden.

Badge laat in Woerden vier panden achter, waarvan alleen het hoofdgebouw nog te koop staat. “We hebben in Woerden altijd erg plezierig kunnen werken, maar door de sterke groei van ons bedrijf hadden we meer ruimte nodig en die was in Woerden niet te vinden”, verklaart Roland Heerkens, bijna 45 jaar geleden oprichter van de onderneming en nog steeds met Bas Perik partner in het bedrijf. “Bovendien hadden we niet alleen méér ruimte nodig, maar ook een efficiënter gebouw, waarin we de diverse activiteiten beter op elkaar zouden kunnen afstemmen.”

The Wall

Badge heeft dat nieuwe onderkomen gevonden in bedrijvengebied De Wetering, achter winkelcomplex The Wall, langs de A2. De verhuizing vindt gefaseerd plaats in maart en april, zodat de werkzaamheden in het bedrijf kunnen doorgaan. “Maar straks zitten alle afdelingen op een logische manier bij elkaar”, merkt Heerkens op. “De afdeling webshops, de drukkerij, de borduurafdeling, de klantenservice, de verzendafdeling, de automatisering, marketing, noem maar op. Ze hebben allemaal direct met elkaar te maken en iedereen werkt dan in één gebouw, op loopafstand van elkaar.”

Groot voordeel ten opzichte van Woerden is ook dat de nieuwe vestiging van Badge centraal in het land is gelegen en van alle kanten goed bereikbaar is. "Met onze nieuwe faciliteiten hopen we van onze huidige jaaromzet van 45 miljoen euro in de komende jaren naar de 70 á 80 miljoen te kunnen doorgroeien”, aldus Heerkens. De sterke groei van Badge komt onder meer door de explosieve groei in online kopen en de start van zo'n twintig fysieke Voetbalshop-winkels in het land. "De winkels ondersteunen de online activiteiten door middel van klantgerichte service en richten zich tevens op de lokale amateurclubs”, legt Heerkens uit. Daarnaast verzorgt het bedrijf de webshop en merchandising van steeds meer betaald voetbalclubs in Nederland en België en ook voor organisaties als de Belgische en Nederlandse voetbalbond.

Loyaliteit

“We blijven groeien”, meldt de oprichter van de Badge Groep. “In Woerden werken we nu nog met zo’n honderd mensen, maar we verwachten dat dit in de komende jaren in Utrecht al snel richting de tweehonderd medewerkers zal gaan. We zitten nu in Utrecht bij het stadsdeel Leidsche Rijn, dus ik denk dat we die mensen wel hier in de buurt kunnen vinden.” Heerkens is verheugd dat vrijwel alle medewerkers vanuit Woerden meeverhuizen naar Utrecht. “De loyaliteit aan het bedrijf is groot en daarmee zijn we natuurlijk blij. Heel wat mensen werken vele jaren bij ons en die continuïteit is belangrijk voor de kracht van onze onderneming.”