• Leerlingen reden rond op kleine fietsjes.
• Leerlingen reden rond op kleine fietsjes. Foto: aangeleverd

Jubileum met circusvoorstelling

woerden • Na twee jaar wachten was het afgelopen vrijdag zover: Jenaplan Basisschool De Kring in Woerden vierde het 50-jarig bestaan. 

De Kring bestond eigenlijk al in 2020 een halve eeuw. Helaas gooide corona twee keer roet in het eten waardoor het feest nu pas plaats konden vinden. Het feest bestond uit een door de kinderen opgevoerde circusvoorstelling.

Onder leiding van circus Tadaa werd er in de ochtend door de kinderen uit zowel de onder-, midden als bovenbouw samen geoefend op diverse circusonderdelen. Zo leerden ze fietsen op een eenwieler, goochelen, hangen aan de trapeze, ballopen en acrobatiek. Elk groepje studeerde een nummer in

Ouders

Om 14.00 uur was het dan zover en mochten, ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden komen kijken. Op het zonnige speelveld naast de school ging het spektakel van start. De kinderen uit de onderbouw trapten af met een heus voorprogramma. Vervolgens wisselden diverse knappe, hilarische en verbluffende acts elkaar af.

Aan het einde van de voorstelling bedankte schoolleider Linda ter Braak van De Kring alle vrijwilligers en natuurlijk de artiesten. Ten slotte werd er uit volle borst ‘Lang zal ze leven’ voor de jarige school gezongen.