• Mirte Damen.
• Mirte Damen. Foto: Carla Vermeend

Column Mirte Damen: Toffe Theo is weer terug!

Algemeen

Theo van Meerendonk strikes again op Singelkunst! Dit keer met de Z van het grote zinkerbord, maar dat mag ook niet van sommige Woerdenaren… want zij associëren het met de Z in Rusland. Dit is een zinkerbord mensen! Woke Woerden slaat hier weer compleet door. Waarschijnlijk zijn deze wakkere kunstkenners ook al viroloog geweest en waren ze ook al eens voetbalcoach. Meine gutte zeg!

Kunst mag schuren! Kunst mag raken! Kunst mag beroeren en ontroeren! Kunst mag mooi zijn! Kunst mag oerlelijk zijn! Kunst mag gewoon zijn! Maar kunst mag je niet zo maar even censureren. Gelukkig is er nog veel meer te zien bij Singelkunst en komt er nog meer aan. Het moest alleen nog even drijven. Want sommige dingen wilden niet blijven drijven. Hoe fantastisch is het draaiorgel, maar ook de pyramide, de spiegels in het park. En de real live natuurkunst in aanbouw, de meerkoet die een nest maakt waar een kunstwerk had moeten komen. Tja namens de familie meerkoet en co alvast bedankt. 

Ben zo bang dat sinterklaas straks ook niet meer zijn mijter op mag. Dit omdat daar een kruis op staat. En iemand vindt dat dat ook waarschijnlijk aanstootgevend is, omdat hij net lijkt op een bisschop… En dat kruis doet iemand dan denken aan de kruisiging van Jezus. Wel sneu hoor voor Jezus. Elk jaar wordt je weer aan het kruis genageld. Misschien moeten we is iemand anders vastnagelen dit jaar in The Passion. Vinden jullie het ook zo erg zonde nu voor de zon, alle zandkastelen, Zorro, RTL Z, Zandvoort, Zaandam, de voetbalclub AZ en natuurlijk Zegveld. En het weekend dan… Dat zal ook nooit meer zijn wat het geweest is. Zaterdag en Zondag... Dat kan allemaal echt niet meer. Tja AZijnZeikers… Je kan tegenwoordig nooit meer iets goed doen. Zonde! Ik ben er Zo moe van geworden! Zzzzzzzzzz