• Precies 7.500 euro: dat is het bedrag dat leerlingen van basisschool De Molenwiek uit Woerden de afgelopen weken met allerlei activiteiten inzamelde voor hulp aan Oekraïne. Het geld gaat naar Giro 555.
• Precies 7.500 euro: dat is het bedrag dat leerlingen van basisschool De Molenwiek uit Woerden de afgelopen weken met allerlei activiteiten inzamelde voor hulp aan Oekraïne. Het geld gaat naar Giro 555. Foto: Thomas Sohilait

Leerlingen De Molenwiek in Woerden zamelen 7.500 euro in voor Oekraïne

Algemeen

WOERDEN • Precies 7.500 euro: dat is het bedrag dat leerlingen van basisschool De Molenwiek uit Woerden de afgelopen weken inzamelde voor hulp aan Oekraïne. Het geld is overgemaakt naar Giro 555.

Sinds de voorjaarsvakantie zijn de leerlingen van de school druk geweest met allerlei activiteiten. “De kinderen hebben van alles gedaan om maar zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen”, vertelt leerkracht Marije van Kortenhof. “Ze zamelden statiegeldflessen in, deden allerlei klusjes en verkochten armbandjes.” 

Sponsorloop
De actieperiode werd afgesloten met een sponsorloop. Aangemoedigd door vaders, moeders, oma’s, opa’s en andere geïnteresseerden probeerden de kinderen in twintig minuten tijd zoveel mogelijk rondjes te rennen voor Oekraïne. Ze liepen niet alleen om de school heen, maar mochten - voor één keer - ook door de gangen rennen.

Afgelopen maandag maakte directeur Mirjam Arts samen met ‘bovenbouwers’ Isa en Lou het eindbedrag van 7.500 euro bekend. Een bedrag om trots op te zijn, vindt Van Kortenhoef. “De Molenwiek telt maar 140 leerlingen, dus dat maakt het extra bijzonder dat ze met elkaar zoveel geld hebben opgehaald.” 

Na de bekendmaking hebben de kinderen op het schoolplein het eindbedrag uitgebeeld.