Vosbrug gehesen

woerden • De Vosbrug in Woerden wordt op zaterdag 2 april gehesen. Deze klus vindt eens in de vier tot zes jaar plaats, zodat de woonarken die in de Singel liggen afgemeerd, weg kunnen voor onderhoud. 

De woonarken zijn hoger dan de doorvaarthoogte van de brug. Daarom moet een deel van de brug, gelegen tussen de Oranjestraat en de Chrysantstraat, iets worden opgetild. Dit gebeurt met vier grote telekranen. Het gebied rondom de Vosbrug wordt uit veiligheidsoverwegingen afgezet en het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden starten om 06.00 uur. De brug is uiterlijk 18.00 uur weer vrij voor het verkeer. Op zaterdag 21 mei is de brug opnieuw enkele uren afgesloten voor eenzelfde tilklus. Dan keren de woonarken weer terug naar hun ligplaats.


Proef opnieuw verlengd

woerden • Het eerste uur gratis parkeren in de parkeergarages in de Woerdense binnenstad wordt verlengd tot 1 mei. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De proef zou eigenlijk op 1 april eindigen, maar loopt nu dus nog vier weken door. Sinds 15 november vorig jaar is het al mogelijk om je auto het eerste uur gratis te parkeren in garage Castellum en Defensie-eiland.  


'Woerden zakt door-kubus' op wc Tournoysveld 

woerden • Na een winterstop is de ‘Woerden zakt door-kubus’ weer te vinden in Woerden. Deze keer staat de kubus (tot half mei) bij winkelcentrum Tournoysveld.

De kubus is een initiatief van de gemeente Woerden. Met de kubus wil de gemeente inwoners letterlijk laten zien wat bodemdaling is en wat zij doen om de bodemdaling te remmen. Met de hashtag #woerdenzaktdoor wil de gemeente inwoners enthousiasmeren in de kubus te stappen en zelf te ‘ervaren’ wat het is om op slappe bodem te wonen. Tevens kunnen inwoners aangeven wat voor ideeën zij hebben om de bodemdaling tegen te gaan. Wie in de kubus op de foto gaat en deze plaatst op Facebook of Instagram (met #woerdenzaktdoor) maakt kans op een tuinbon van 20 euro. 


Feestelijke opening BatensteinBuiten

woerden • BatensteinBuiten, de grootste gratis spetter-, sport- en speelplaats van Woerden, opent op zaterdag 2 april weer de deuren. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom. Ter gelegenheid van de opening is er van 11.00 tot 17.00 uur een voorjaarsmarkt op het terrein aan de Van Helvoortlaan. BatensteinBuiten is komend seizoen tot en met oktober dagelijks geopend van 09.00 tot 18.30 uur.

q www.woerdensport.nl/batensteinbuiten