vrijdag 1 april

Voorjaarsmarkt
14:00-20:00, Woerden, Batenstein Buiten, Van Helvoortlaan 40
De kramenmarkt valt samen met de jaarlijkse opening van Batenstein Buiten en is dus absoluut kindvriendelijk, want alle faciliteiten gaan die dag open, waaronder het springkussen, de tokkelbaan en de midgetgolf. Deze markt biedt ruimte aan meer dan zeventig bedrijven, instellingen en particulieren om producten en diensten onder de aandacht van het publiek te brengen en dat alles in een mooie, natuurlijke omgeving. Behalve de kramen zijn er binnen in het restaurant zestien verkooptafels beschikbaar voor particulieren met een kleine beurs. De inwendige mens wordt verzorgd door het Batenstein restaurant en buiten is er onder andere een poffertjeskraam. Wie een kraam wil huren kan dat via onderstaande website doen. www.rc-productions.nl

zaterdag 2 april

Overdekte rommelmarkt
09:00-16:00, Woerden, Daggeldersweg 19 (industrieterrein Barwoutswaarder)
Er is een groot aanbod van artikelen, variërend van hobbyspullen, huishoudelijke artikelen, lampen en gereedschap tot speelgoed, boeken, cd’s, dvd’s, lp’s en spullen uit grootmoeders tijd. De entree is gratis.

Open ochtend
10:00-12:00, Woerden, De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden is welkom op deze ochtend. Aanmelden is niet nodig.

Boekenbeurs
11:00-14:00, Woerden, verenigingsgebouw De Vriendschap, Waardsedijk 13
Harmonie De Vriendschap houdt een grote boekenbeurs. Er zijn de afgelopen periode heel veel nieuwe boeken in het assortiment opgenomen die tegen een redelijke prijs verkocht worden. Dit keer is de bestemming het onderhoudsfonds van de vereniging. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. Het ‘kloosteravontuur’ begint bij de voorgevel van het markante gebouw. Langs de refter (balletstudio), de kelder, het theater in de voormalige kloostertuin en de kleedkamer, gaat de tour naar boven langs de cellen, muziekstudio’s om te eindigen op de theaterzolder. De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Voorjaarsmarkt
11:00-17:00, Woerden, Batenstein Buiten, Van Helvoortlaan 40
Voor details: zie vrijdag 1 april.

Taxatiedag
11:00-16:00, Woerden, Eetkamer Bredius, (aan het park Landgoed Bredius)
Taxatiedag van Oud Goud Inkoop. Iedereen kan hier terecht om (kosteloos en vrijblijvend) de waarde van oude sieraden, horloges, muntencollecties en zilverwerk te laten bepalen. Indien gewenst worden sieraden ook ingekocht of gerepareerd. Meer informatie: 06-11132999. www.oud-goud-inkoop.nl

Via Crucis
20:00, Kockengen, RK kerk, Voorstraat 25
Vocaal ensemble Voces Lauri en organist Ere Lievonen brengen tijdens dit passieconcert de Via Crucis ten gehore. De Via Crucis wordt gezien als een van de meesterwerken van componist Liszt. Het werk bevat naast Gregoriaanse gezangen ook op Bach geïnspireerde koralen. Tijdens de Via Crucis zijn alle 14 staties zien op een scherm. De aanwezigen worden langs deze staties meegenomen door de muziek. Het concert is gratis bij te wonen, wel is er een deurcollecte na afloop.

Nederpop All Stars & Loïs Lane
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
De Nederpop All Stars voeren hun publiek al een aantal seizoenen mee terug naar de roots van de Nederpop. Dit seizoen staan ze in het theater met de zussen Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane. Met hun unieke mix van funk, soul, r&b, rock en hemelse stemmen scoorden zij hits als My Best Friend en It’s The First Time. Andere Nederlandse klassiekers zullen zeker niet ontbreken. Kaarten à 26,50 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. Bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.www.woerdenklooster.nl

Bingoavond
20:30, Woerden, kantine SC Woerden, Steinhagenseweg 7
Er worden dertien ronden bingo gespeeld, waaronder twee keer een semi super ronde (hoofdprijs 75 euro) en één keer een superronde (hoofdprijs 150 euro). Wie in één van deze drie ronden de kaart vol heeft voor het 57e bingogetal, ontvangt 125 euro. Na ronde zes is er een pauze met een loterij. De winnaar gaat naar huis met een nauwelijks te tillen levensmiddelenmand. Alle loterij prijzen zijn om te ruilen voor een waardebon van kip- en kaashandel Van Bemmel uit de Voorstraat. Een setje bingokaarten voor dertien ronden kost 10 euro. De kantine is vanaf 19.00 uur geopend.

zondag 3 april

Muzikale zondagmiddag
14:00-16:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
De coverband CoverTrain speelt recente hits, classics, pop, rock, disco en Nederlandstalig. De toegang is gratis. Bij de ingang zal er een coronacheck worden uitgevoerd. Bezoekers kunnen de app laten zien of een bewijs van vaccinatie of negatieve test op papier meenemen.

Vintage Connection
16:00-19:00, Woerden, Drinkerij ‘t Bierhuys, Van Oudheusdenstraat 3a
Optreden van de Woerdense formatie Vintage Connection. De band speelt semi-akoestische country, Americana en folkmuziek die ‘in een eigen jasje’ zijn gestoken. Entree is gratis.

Hippz in de Pompier
16:00-19:00, Woerden, café de Pompier, Groenendaal 7
Optreden van de band Hippz. De toegang is vrij.

maandag 4 april

Hoe echt is echt echt
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Pien verhuurt acteurs. Zij spelen dan de rol van een oom, verloofde of vriend op het moment dat je ze nodig hebt. Om emotionele leemtes op te heffen. Balancerend op de grens tussen echt en nep, of eigenlijk over die grens heen. ‘Hoe echt is echt echt’ stelt de vraag wanneer je jezelf bent en wanneer je een rol speelt. De voorstelling speelt zich af op en rond het kantoor van Pien, die alles in huis heeft om de acteurs hun werk te kunnen laten doen. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.Het gaat om een toneelproductie van cursisten van Het Klooster. De voorstelling maakt dus géén deel uit van de professionele Klooster-theaterprogrammering.

woensdag 6 april

Kidsclub naar BoerBert
14:30, Kamerik, BoerBoert, ‘s-Gravensloot 14
Kinderen van de kidsclub van Inloophuis ‘Leven met kanker’ gaan naar BoerBert. Zij krijgen een rondleiding op de boerderij en doen allerlei leuke dingen, zoals eieren versieren, lammetjes aaien, zaadjes zaaien en lekker buiten ravotten. De kidsclub is voor kinderen van tussen de 6 en 12 jaar oud die thuis te maken hebben met iemand die kanker of een andere ziekte heeft. Aanmelden kan telefonisch via: 0348-447643 of 06-14004496 of e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl.

Levenstestament
19:30-21:30, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Op uitnodiging komt mr. Tamara Ottens, notaris en estate planner bij Westdam Netwerk Notarissen, vertellen over het levenstestament. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: Wat kunt u regelen in een levenstestament; Het verschil met een ‘gewoon’ testament; Beperkingen aan de volmacht en wat gebeurt er als u niets regelt en u wordt wilsonbekwaam? Vóór de pauze geeft Tamara de gasten informatie over het onderwerp, waarbij er na de pauze gelegenheid is tot het stellen van vragen.Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@ inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

donderdag 7 april

Koffiemiddag
14:00-16:00, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Elke donderdag is er in de huiskamer van de bibliotheek een koffiemiddag. Bezoekers kunnen hier terecht voor een praatje, een spelletje of om aan een handwerk te werken. Koffie en thee kosten 1 euro en het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Inger van Dijk, de buurtverbinder van de binnenstad: inger.vandijk@buurtwerk.nl of via: 06-24192250.

Lezing: ‘Geef me de 5’
19:30-22:00, Woerden, Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8
Op uitnodiging van Autisme Woerden geeft Anouk Prick de lezing over de ‘Geef me de 5’-aanpak van Colette de Bruin. Ze schreef deze aanpak op in meerdere boeken, waarvan samen inmiddels bijna 150.000 exemplaren zijn verkocht. Vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de neurobiologie wordt in het boek ‘Dit is autisme! Van hersenverwerking tot gedrag’ duidelijk uitgelegd hoe de informatieverwerking van iemand met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) verloopt. Aanmelden voor de lezing kan via aanmelden@autismewoerden.nl. De kosten bedragen 5 euro en 10 euro voor professionals.

Talent XL in de Lutherse Kerk
19:30, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
Optreden van getalenteerde musici uit het regionale talentenprogramma Talent XL Muziek van Het Klooster. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Bezoekers tot 25 jaar krijgen gratis entree, maar moeten wel in het bezit zijn van een toegangskaart. Vanaf 25 jaar kosten kaarten 5 euro per stuk.

Interkerkelijke gespreksavond
19:45, Kamerik, Ontmoetingskerk, Hallehuis 4
In de aanloop naar Pasen is er een gespreksavond gepland met als onderwerp: ‘Hoe bereid jij je voor op Pasen?’ Er zullen enkele inleidingen worden gehouden en er is alle ruimte voor onderling gesprek. Deze avond bedoeld voor de leden van de plaatselijke kerken en voor iedere andere geïnteresseerde. Vrije entree.