SC Woerden wint nipt van Sportief

woerden • SC Woerden won zaterdag op eigen veld met 3-2 van Sportief uit Noorden.

Woerden kwam al vrij snel op een 0-1 achterstand, maar door doelpunten van Ingmar Rollof en Jesper Kleiweg pakte de thuisploeg een 2-1 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft ging het echter mis bij een situatie voor het doel van SC Woerden. De spits van Sportief ging een luchtduel aan met doelman Nick Rekers. De scheidsrechter zag een fout van de keeper en toonde hem de gele kaart. Ook kreeg Sportief een strafschop toegekend.

Rood

Tijdens het tumult dat daarop volgde, gaf de leidsman Rekers zijn tweede gele kaart. De doelman moest dus met rood het veld verlaten. Joep Ton verving Rekers, maar kon niet voorkomen dat Sportief de stand gelijk trok. SC Woerden herpakte zich en Jacinto Papilaja wist met een afstandsschot de stand op 3-2 te brengen. In de tweede helft hield de thuisploeg met tien man stand waardoor SC Woerden de wedstrijd met winst kon afsluiten.

Zaterdag speelt SC Woerden de stadsderby tegen VEP.

Siveo onderuit tegen Rohda

zegveld • Siveo is zaterdag tegen een thuisnederlaag opgelopen. Rohda bleek met 0-3 te sterk voor de ploeg uit Zegveld.

De geel-blauwen kwamen best aardig uit de startblokken. In de loop van de eerste 45 minuten leek een Zegveldse openingsgoal slechts een kwestie van tijd. Zowel Gerwin Verlaan als Sjoerd Blonk en Lucas Vermeij waren er dichtbij. Maar de kansen gingen stuk voor stuk net over of naast en de Bodegraafse goalie liet zich ook niet onbetuigd met enkele knappe reddingen. Dus bleef het bij de rust op een dubbelblanke stand staan.

Knokken

Na de pauze pakte juist Rohda meteen de voorsprong. Bij één van de eerste kansen was ook meteen raak. Een kopbal vanuit een corner werd door de anders zo betrouwbare Erik Streng onvoldoende verwerkt: 0-1. Siveo leek nog even terug te knokken, maar de ploeg uit Zegveld werd opnieuw verrast toen vanuit een hoekschop bij de tweede paal vrij kon worden ingekopt: 0-2. De geel-blauwen waren het kwijt en kwamen ook niet meer in de wedstrijd. Rohda kwam zelfs met een afstandsschot nog op 0-3. Een enorme deceptie voor Siveo dat haar ambitie voor de tweede periode in de prullenmand kan gooien.