• Alle acht de turnsters van OKV die meededen aan de wedstrijd.
• Alle acht de turnsters van OKV die meededen aan de wedstrijd. Foto: aangeleverd

Vijf medailles voor turnsters OKV

harmelen • Vijf turnsters van gymnastiekvereniging OKV uit Harmelen hebben zaterdag in Amersfoort een medaille gewonnen tijdens de eerste rayonwedstrijd van het seizoen.    

Voor alle turnsters was het best spannend om na een lange periode zonder wedstrijden (vanwege corona) weer voor het 'echie' te turnen. Bij de pupillen in niveau 4 lieten Danique Nieuwhoff en Gabriella Jongepier mooie strakke oefeningen zien op alle vier de toestellen. Danique eindigde als eerste met haar sprong en Gabriella pakte de tweede plek met haar brugoefening. Uiteindelijk mocht Danique - in een deelnemersveld van 37 turnsters - de gouden medaille in ontvangst nemen. Gabriella werd knap zesde en kreeg (omdat er zoveel turnsters op dit niveau actief zijn) een bronzen medaille omgehangen. 

Val

Anna Ording en Sigrit Hilhorst turnden op niveau 5 en wisten ook goed te presteren. Anna werd eerste met haar sprong en tweede met haar balkoefening. Ze eindigde in het eindklassement op een welverdiende tweede plaats. Sigrit werd eerste met haar vloeroefening, maar maakte een val bij haar brugoefening. Ze eindigde uiteindelijk nog op een mooie elfde plaats in een deelnemersveld van 48 turnsters.

De laatste vier turnsters van OKV turnden op niveau 6. Floor Schwarze liet mooie sprongen zien en een prima vloeroefening. Op beide onderdelen behaalde ze een eerst plaats. Dat was voldoende voor een gouden medaille in het eindklassement. Anna Gijsbertsen en Elisa Geleynse behaalden eenzelfde aantal punten op de vloer en eindigden op dit onderdeel allebei op de tweede plek. Uiteindelijk kwam Anna tot een zesde plaats in de eindklassering wat goed was voor een bronzen medaille. Elisa werd achtste. Aryanna Meulekamp liet ook mooie vloer oefeningen zien waar ze vijfde mee werd. Ze eindigde de dag op een mooie tiende plaats in de eindklassering. 

Trainsters Seya van de Bilt en Patricia van der Woerdt waren na afloop apetrots op hun pupillen.