• Kunst van Heleen van Ulden.
• Kunst van Heleen van Ulden. Foto: aangeleverd

Nieuwe expositie in ziekenhuis

woerden • In de atriumhal en vitrine van het St. Antonius Ziekenhuis in Woerden is tot en met 10 juni kunst te zien van Heleen van Ulden en Gert Jan Meijer. 

Van Ulden is een beeldend kunstenaar. Ze maakt voornamelijk keramiek, veelal in combinatie met veren of hoorns. Vaak zijn dit dierfiguren zoals struisvogels met veren, paard met echt haar of schapen met wol. Ze laat zich inspireren door de natuur en werkt daarom ook graag met natuurlijke materialen. Naast keramiek maakt Van Ulden ook tegeltableaus, geïnspireerd op oude tableaus. Naast het vervaardigen van kunst runt ze ook nog een kunstwinkel: House of Arts (www.houseofartswoerden.nl) in Woerden. In dit pand onder de molen, biedt ze naast een selectie van haar eigen kunst, diverse activiteiten aan. 

Poëzie

Gert Jan Meijer is schilder en ontwerper. Hij raakt geïnspireerd door allerlei kunstvormen: muziek, literatuur en poëzie, maar ook door de natuur met de verschillende seizoenen, het licht en de kleuren. Dit is ook terug te zien in zijn schilderijen. Als materiaal werkt hij het liefst met acrylverf, olieverf (soms met zand of stof) op board, MDF en papier. Meijer vindt dat kunst mensen zou moeten stimuleren zich bezig te houden met de essentie van het leven. Zijn werk weerspiegelt die visie op de kunst. Meijer is lid van de kunstenaarsvereniging Kunstkring en heeft al meerdere solo- en groepsexposities op zijn naam staan. Meer informatie: www.gertjanmeijerkunst.nl.