Eerste Geheugencafé

harmelen • In Dorpshuis Harmelen is maandag 11 april vanaf 19.30 uur het Geheugencafé. 

Deze eerste editie is het thema: 'Vergeetachtigheid of dementie...wat nu?' Freek Gillissen, verpleegkundig consulent dementie in het VU mc in Amsterdam is uitgenodigd om over dit thema te spreken. Het Geheugencafé keert elke drie à vier maanden terug, steeds met een ander thema en voldoende ruimte voor de bezoekers om met elkaar en de aanwezige professionals in gesprek te gaan. Het Geheugencafé is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen of dementie en hun mantelzorgers, familie of begeleiders. Aanmelden kan via: geheugencafeharmelen@gmail.com.  


'Doe iets aan gebrekkige parkeerautomaten'

woerden • De parkeerautomaten in de binnenstad van Woerden haperen regelmatig. Reden voor raadslid Malik Arbaj van Woerden&Democratie om schriftelijke vragen te stellen aan het college. 

Ondernemers zien de bezoekersaantallen al langere tijd dalen. Het parkeren van de auto is daar volgens Arbaj een van de oorzaken van. "Door de uitdagingen met het parkeren van de auto kiezen bezoekers vaak om elders een boodschap te doen. Een (flits) bezoek in de binnenstad is niet meer aantrekkelijk. De auto in de parkeergarage parkeren ligt niet altijd voor de hand, omdat de afstand tussen de winkel waar men moet zijn en de parkeergarage te groot is." Nu blijkt ook nog dat meerdere parkeerautomaten in het centrum niet goed werken. Arbaj wil weten wat het college daar aan gaat doen. "Ondernemers mogen niet de dupe worden van gebrekkige parkeerautomaten." Hij vraagt tegelijkertijd ook aandacht voor de overlast die wordt ervaren van werk- en bezorgbusjes. Die versperren regelmatig een vrije toegang versperren in de Rijn- en Voorstraat. Woerden&Democatie wil dat het college de controleurs van de parkeerservice vraagt om hier tegen op te treden.