vrijdag 8 april

Bazaar Harmelen
12:00-18:00, Harmelen, Het Trefpunt, Iepenlaan 2
Er is een ruim aanbod van tweedehands spullen, boeken, speelgoed en kinderkleding. Tevens verkoop van violen en vers gebakken wafels.

zaterdag 9 april

Rondleiding Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
De gids vertelt bijzondere verhalen over Het Klooster, de geschiedenis, zijn bewoners, bezoekers en artiesten. Na afloop van de rondleiding staat een kopje koffie of thee klaar in de foyer. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Vogelmarkt
13:00-15:00, Woerden, clubgebouw Avicultura, De Singel 43a
Op de vogelmarkt kunnen vogels zoals kanaries, tropen en parkieten gekocht en verkocht worden. Ook wordt er advies gegeven door leden van de vereniging over het houden en kweken van deze vogels. Iedereen is welkom, een kopje koffie is gratis.
www.aviculturawoerden.nl

Paasbingo
19:30, Woerden, De Speeldoos, Singel 45a
Fanfarecorps Excelsior houdt na ruim twee jaar weer een bingo. De Speeldoos is open om 18.30 uur en de bingo start om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. Verder is er een verloting, draait het rad van avontuur en wordt er tijdens de bingo een superronde gespeeld. Voor de kinderen tot 12 jaar is er een gratis kinderronde (iedereen prijs).De opbrengt van de bingo gaat naar de clubkas.

Hoofd(kantoor) en Escapisme
19:30, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Twee theaterproducties van cursisten van Het Klooster. Voor de pauze speelt de 14+ groep en na de pauze de 17+ groep. Het gaat om de voorstellingen Hoofd(kantoor) en Escapisme. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl. Tot 25 jaar toegang gratis. Het gaat om een theaterproductie door cursisten van Het Klooster. Deze voorstelling maakt dus géén deel uit van de professionele Klooster theaterprogrammering.

Metalavond in K’77
20:30, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Er zijn optredens van Ann My Dice, The Unslain en Rising Revolution. Ann My Dice is een energieke metalband uit Rotterdam/Utrecht. Door de mix van rauwe vocalen, melodieuze twists en keiharde riffs weet de band tot een geheel eigen geluid te komen. The Unslain is een vierkoppige modern old-school metal band. De muziek van deze band bestaat uit een combinatie tussen de jaren 80 en moderne heavy metal. Rising Revolution is een Goudse melodische metal band. Ze zijn nu een jaar bij elkaar in de huidige bezetting en hebben net hun eerste single Call Of The Void uitgebracht. Entree is 7,50 euro en tickets zijn online verkrijgbaar.

Tentfeest KPJ Montfoort
21:00-02:00, Montfoort, IJsselveld 5
Jaarlijkse tentfeest van KPJ Montfoort, met onder andere Chris Deluxe en Buren van de Brandweer. De toegang is vanaf 16 jaar en ID-kaart is verplicht. De kaartverkoop is al in volle gang, maar kaarten kunnen nog bemachtigd worden via de website.
www.montfoorttickets.nl.

zondag 10 april

‘Land in zicht’
15:00, Woerden, Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
‘Land in zicht’ is een afwisselende en interactieve belevenis/voorstelling, waarbij jong en oud worden geboeid door zang, dans, theater, liedjes en goocheltrucs. Met Matthijs als kapitein, zijn handpop Heiko en de Amazing Kids als matrozen beleven de kijkers een avontuur op zee. Leden van Jong Woerden zorgen na de voorstelling voor een gezellige afsluiting met pannenkoeken. Tickets bestellen kan via: zingenindekerk.nl/passion40daagse

maandag 11 april

‘De kracht van rust’
20:00, Woerden, Rehobothkerk, Leidsestraatweg 130
Stiltetrainer Mirjam van der Vegt verzorgt een presentatie. Dit naar aanleiding van haar boek De kracht van rust, dat al eerder is verkozen beste spirituele boek. Deze avond ontdekken bezoekers de gezonde wisselwerking van werk en rust. De avond is een combinatie van stilte beleven, meditatieve momenten, kunst kijken, wetenschappelijke feiten en persoonlijk interactief aan de slag. Kaarten à 10 euro zijn te reserveren via: www.zingenindekerk.nl/passion40daagse.

dinsdag 12 april

Creatief schrijven in inloophuis
10:00, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Welmoed Homan verzorgt een workshop creatief schrijven. In deze cursus krijgen deelnemers verschillende oefeningen aangeboden waarmee ze aan de gang gaan. Maar het belangrijkste is: schrijfplezier. Vooraf aanmelden voor de workshop kan via: 06-14004496, e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Meidenavond
19:15-21:00, Harmelen, Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8
Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een meidenavond in het Dorpshuis Harmelen. Met een groep van tussen de acht en tien meiden worden leuke activiteiten gedaan. Dit alles onder begeleiding van vrijwilliger Marieke en Angelique van gro-op Buurtwerk. Zij gaan iets lekkers bakken met de meiden, iets creatiefs doen, draaien muziek met ze of doen iets anders waar de meiden zin in hebben. De meidenavond is bedoeld voor meiden tussen de 12 en 16 jaar uit Harmelen en omgeving. Aanmelden kan via: dorpshuisharmelen@gmail.com.

Rouw Ontmoetingsgroep
19:30-21:30, Woerden, Inloophuis 'Leven met kanker', Wilhelminaweg 12
Deze groep is voor mensen in een rouwproces die lotgenoten willen ontmoeten. Deelnemers gaan in zes bijeenkomsten over verschillende thema’s met elkaar in gesprek. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

woensdag 13 april

Reanimatiecursus
19:30-22:00, Woerden, De Plint, Jozef Israelslaan 20
Stichting Reanimatie verzorgt een reanimatiecursus. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten: op woensdag 13 en dinsdag 19 april van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname kost 20 euro per persoon, inclusief cursusboek en diploma. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deze cursus. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: saskia@reanimatiewoerden.nl. Vermeld in de mail naam, adres, telefoon en/of e-mail en geboortedatum.www.reanimatiewoerden.nl

Via Crucis
20:00, Waarder, Gereformeerde Kerk, Dorp 24
Het vocaal ensemble Voces Lauri en organist Ere Lievonen brengen tijdens dit passieconcert de Via Crucis ten gehore. De Via Crucis wordt gezien als een van de meesterwerken van componist Liszt. Het werk bevat naast Gregoriaanse gezangen ook op Bach geïnspireerde koralen. Liszt stuitte in zijn tijd op een muur van onbegrip, men vond het stuk te modern. Pas in 1929, 43 jaar na zijn dood was de première en direct was er grote waardering voor de Via Crucis. Tijdens de Via Crucis zijn alle 14 staties zien op een scherm. De aanwezigen worden langs deze staties meegenomen door de muziek. Het concert is gratis bij te wonen, wel is er een deurcollecte na afloop.

Cultuurcafé in K’77
20:00, Woerden, K77, Hoge Rijndijk 3a
Woerdense cultuur één uur lang in de spotlights, met interviews, muziek, korte presentaties en volop gelegenheid tot netwerken. Dit keer is er meer informatie over het Cultuur Platform, de nieuwe Cultuurmakelaar Dave én een optreden van Pretty Small. En daarna lekker netwerken.

‘Woerdense geldbingo’
20:00, Woerden, kantine VEP, Waardsedijk 25a
Woerdense geldbingo met een totale prijzenpot van 400 euro. Er worden in totaal tien rondes gespeeld (met Kien-blok-190). Boekjes zijn in de kantine verkrijgbaar vanaf 27,50 euro. Geliefde contant te betalen. Meedoen aan de losse superronde is 3 euro.

donderdag 14 april

Lavinia Meijer met Untitled 2
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Harpiste Lavinia Meijer staat met haar muziekvoorstelling Untitled 2 in Het Klooster in Woerden. Ze verbindt de muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities omvat Untitled een kijkje in de keuken van deze veelzijdige artieste. Kaarten à 22,50 euro zijn te koop via de website van Het Klooster. Alle bezoekers maken kans op een meet & greet en een gesigneerde cd.
www.kloosterwoerden.nl

vrijdag 15 april

Cadeaumarkt
10:00-17:00, Woerden, Kerkplein
Er staan ongeveer 25 kramen op het pleinen er is één attractie. De diverse standhouders komen met scherpe prijzen en aparte dingen.
www.thib.nl

zaterdag 16 april

Quilttentoonstelling
11:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3 (tegenover winkelcentrum Snel en Polanen)
Er zijn meer dan veertig quilts te zien die zijn gemaakt door leden van quiltgroep Qua Draad. De entree is vrij. Quilten is een verhaal in lapjes en steekjes. Soms minuscule lapjes, in een uitgekiend kleurenpalet aan en op elkaar gestikt. Daar overheen weer fijne lijntjes van stiksels die dankzij de zachte tussenlaag de stof doen opbollen en de quilt reliëf geven. Meer informatie over Qua Draad is telefonisch verkrijgbaar via: 06-53993074 of 0348-417064.

Passieconcert
20:00, Woerden, Bethlehemkerk, Oudelandseweg 50
Gemengd koor Preludium uit Woerden en kamerkoor Cantus Gouda voeren ook dit jaar weer aan de vooravond van Pasen Passiemuziek uit. Op het programma staan delen uit de Passionskantate van G.A. Homilius en cantate ‘Aus der Tiefe’ BWV 131 van J.S. Bach. Solisten zijn Nanette Mans (sopraan), Dick Valk (tenor) en Henk van Lingen (bas). Het koor wordt begeleid door muzikaal ensemble Intermezzo. De begeleiding van de samenzang verzorgt organist Arjen J.A. Uitbeijerse.

woensdag 20 april

Borrel voor zzp'ers
17:00, Woerden, De Terugwinning, Leidsestraatweg 215
Borrel van ZOOOM ZZP Netwerk Woerden. Aanmelden kan via de website. Zzp'ers die nog geen lid zijn van het netwerk, zijn eveneens welkom. Zij kunnen zich via het contactformulier op de website aanmelden.
www.zzpwoerden.nl