• Het Woerdens Kamerkoor.
• Het Woerdens Kamerkoor. Foto: DoKi

Kamerkoor zoekt versterking

woerden • Het Woerdens Kamerkoor is op zoek naar nieuwe (ervaren) zangers. Vooral tenoren, bassen en lage bassen zijn welkom. 

Na twee jaar 'zoomen' is het Woerdens Kamerkoor nog springlevend. Inmiddels kunnen de leden weer vrijuit repeteren voor de concerten die dit jaar worden gegeven. Zo verzorgt het koor op zondag 15 mei een voorjaarsconcert in de Opstandingskerk aan de Wilhelminaweg. Op het programma staat een selectie van Italiaanse, Engelse, Nederlandse en Franse madrigalen (korte meerstemmige liederen). Op zaterdag 19 november zal het 35-jarig jubileum worden gevierd met een concert in de Petruskerk. Dat gebeurt met de uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Daarvoor zoekt het koor nog projectleden. 

Renaissance

Het Woerdens Kamerkoor bestaat uit een vaste kern van 20 tot 25 zangers. Voor grotere concerten versterkt het koor zich met projectzangers. Het koor zingt religieuze en profane muziek uit de Barok en de Renaissance, maar schuwt ook moderne componisten niet. Het koor is opgericht in 1986 en staat sinds 2018 onder leiding van Geerten van de Wetering. De repetities zijn elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Maranathakerk in Woerden. Wie een keer wil komen luisteren, kan langskomen. Aanmelden kan bij secretaris Ria van Vlaardingen via: info@woerdenskamerkoor.nl.