Onbeveiligde overwegen gesloten

woerden • ProRail heeft afgelopen week zes particuliere onbeveiligde overwegen gesloten tussen Woerden en Bodegraven. De overwegen - zonder slagbomen - lagen op boerenland op het spoor tussen Utrecht en Leiden, een traject waar acht keer per uur een trein rijdt. 

Hoewel de overwegen uitsluitend werden gebruikt door de eigenaar van het land is het volgens projectmanager Frank Faassen van ProRail toch belangrijk om ze te sluiten. “Een aantal van deze overwegen werd gebruikt door zwaar verkeer, zoals tractoren. Deze overwegen zijn extra risicovol, omdat het zware verkeer er langer over doet om het spoor over te steken. Ook is het zwaar verkeer een groter risico voor de trein en de machinist zelf, mocht het onverhoopt tot een aanrijding komen. Daarom is het goed dat we met de landeigenaren tot overeenstemming zijn gekomen om de overwegen te sluiten.” 

Ambitie

Eerder sloot ProRail op hetzelfde stuk spoor al vijf andere particuliere NABO’S (niet actief beveiligde overwegen) en de openbare overwegen aan de Vlietkade en Dubbele Wiericke. De ambitie is om uiterlijk 2023 alle 180 openbaar toegankelijke NABO’S op het reizigersnet op te heffen. Hiervan zijn er inmiddels 95 opgeheven.


Opening House of Hope in Woerden

woerden • Op initiatief van meerdere kerken opent dinsdag het House of Hope haar deuren in Woerden. Het gaat om een ontmoetingsplek in de Opstandingskerk waar vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen terecht kunnen.

De afgelopen weken zijn er meerdere Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Woerden. Die verblijven op verschillende adressen in de gemeente. De verwachting is dat de komende weken de eerste gezinnen in de Stadspoort worden ondergebracht. ‘Niet alleen voor hen, maar ook voor vluchtelingen uit andere delen van de wereld, willen de gezamenlijke kerken een plek voor ontspanning en ontmoeting bieden, een House of Hope', schrijven de kerken. Het House of Hope is iedere dinsdag van 09.30 tot 12.00 uur en iedere donderdag van 14.00 tot 16.30 uur geopend.