W&D stelt vragen over jeugdzorg

woerden • Woerden&Democratie heeft het college schriftelijke vragen gesteld over uithuisplaatsingen binnen de jeugdzorg in de gemeente Woerden.

Raadslid Reem Bakker zegt dat hij meermaals is aangesproken door mensen die klagen over de geleverde jeugdzorg. "Jeugdzorg is extreem complex, maar wanneer er zaken niet goed gaan dan moeten die wel benoemd worden." Sinds 2015 rommelt het al in de jeugdzorg. Vanaf dat moment werden gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdwet. Uit het rapport van de commissie De Winter bleek dat een aanzienlijk percentage van de kinderen die in jeugdzorginstellingen verbleven onvoldoende beschermd zijn tegen fysiek, psychisch en seksueel geweld. De laatste weken wordt in het NPO1 televisieprogramma; Jojanneke en de jeugdzorgtapes (EO), aandacht aan dit thema besteed. Hierin komen vaak jongeren aan het woord die te maken hebben gehad met uithuisplaatsingen, gedwongen verhuizingen en opsluitingen. 


Geslaagde eerste editie On Stage 

zegveld • Bijna duizend vmbo- en praktijkschoolleerlingen van Minkema Stein, Kalsbeek Bredius, Futura College in Woerden en Yuverta College in Montfoort kwamen donderdag naar de Milandhof in Zegveld voor het beroepenfeest On Stage. Daar maakten ze kennis met zo'n 250 beroepsbeoefenaars die werkzaam zijn in sectoren als techniek, groen & natuur, handel & economie en zorg, welzijn & maatschappij. De leerlingen kregen informatie en maakten een werkbezoekafspraak. Er zijn 1.515 'matches' gemaakt. On Stage beleefde zijn eerste editie en maakt deel uit van het landelijke onderwijsprogramma On Stage, een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkende loopbaanoriëntatiebegeleiding. Volgend jaar zal het evenement opnieuw plaatsvinden met een nieuwe lichting vmbo- en praktijkschoolleerlingen.

www.regiowoerdenonstage.nl