Geslaagde open dag 'De Boer Op'

kamerik • Het Agrarisch Centrum Woerden kan terugkijken op een geslaagde open dag. Tientallen bezoekers kwamen zaterdag een kijkje nemen bij vier agrarische bedrijven en het gemaal in Kamerik. 

Burgemeester Victor Molkenboer opende de dag door bij boerderij Veelust samen met koeienboer Jan van Drie de grote gele vlag van 'De Boer Op' te hijsen. Molkenboer sprak lovende woorden over het bedrijf dat inmiddels uit verschillende bedrijfstakken bestaat. Hij was trots dat in Het Groene Hart de veeteelt nog volop aanwezig is en kinderen nog met eigen ogen kunnen zien dat melk niet uit een pak komt. hierna gingen de staldeuren open waarna de 250 koeien voor het eerst deze lente naar buiten konden. Zoals elk jaar leverde dat weer mooie plaatjes op. 


Winkelcentrum Tournoysveld gaat plat voor nieuwbouw en extra woningen

woerden • Winkelcentrum Tournoysveld in Woerden gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Daarnaast wil eigenaar Kerckebosch 133 huurwoningen toevoegen aan het winkelcentrum in het Schilderskwartier. 

Om dit te regelen ondertekenen Arjen Jansen van Kerckebosch en wethouder Tymon de Weger donderdag een overeenkomst. Daarin is vastgelegd om het initiatief verder te onderzoeken en uit te werken. Ondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden worden betrokken bij het proces. Het voornemen is om het winkelcentrum Tournoysveld te slopen en opnieuw op te bouwen. Daarnaast wordt gekeken naar de toevoeging van circa 133 woningen, waarvan 30 procent sociale huur en 70 procent middeldure huur. Om woningbouw mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het bestaande appartementencomplex van GroenWest nabij het winkelcentrum blijft gehandhaafd. 

Openbare ruimte

Arjen Jansen (Kerckebosch): ‘"Naast het vernieuwen van het winkelcentrum vinden wij het ook belangrijk om samen met inwoners en ondernemers te kijken naar het verbeteren van de openbare ruimte met aandacht voor groen, veiligheid en de toegankelijkheid van voetgangers, fietsers en auto's." Wethouder Tymon de Weger weet dat het winkelcentrum belangrijk is voor de wijk. "Je koopt er niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar ontmoet er ook vrienden en bekenden. Veel mensen komen er elke dag. Een aantrekkelijk, veilig en toegankelijk winkelcentrum is dus van grote waarde. Ook de nieuwe huurwoningen zijn meer dan welkom vanwege de woningnood en vooral ook de grote vraag bij starters en senioren.” Omwonenden van het winkelcentrum Tournoysveld krijgen een huis-aan-huis brief met informatie en de uitnodiging voor de eerste bijeenkomst op 28 april. Verder is er een website: www.tournoysveld.nl.