Bijna 15 duizend euro voor ReumaNederland

woerden • De collecteweek van ReumaNederland heeft in Woerden in totaal 14.991,05 euro opgebracht.

Collectanten gingen eind maart langs de deuren voor het goede doel. Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma, waarbij artrose het meeste voorkomt. Met het opgehaalde geld kan ReumaNederland onderzoek doen naar een behandeling die artrose geneest, reuma eerder opsporen en ervoor zorgen dat mensen met reuma mee kunnen doen in de maatschappij.


'College laat inwoners letterlijk in de kou staan'

woerden • Het Woerdens college laat inwoners in de wijk Waterrijk die zijn aangesloten op het warmtenet letterlijk in de kou staan. Dat vindt Inwonersbelangen. 

De partij reageert op de afwijzing van het college om iets te doen voor de bewoners van deze wijk. Hoewel hun huizen niet zijn aangesloten op het gasnet, betalen ze door de hoge gasprijzen toch veel meer voor de warmte die zij gebruiken. Dit omdat de prijzen van het warmtenet gekoppeld zijn aan de gasprijs.  

Een aantal gemeenten is al in actie gekomen, maar Woerden doet vooralsnog niets. Dit omdat het Rijk het ‘bevoegd gezag’ is in de kwestie. Inwonersbelangen wil weten of het college bereid is haar standpunt aan te passen.