Gluren bij de Buren in Woerden

woerden • In de tuin van een ander zitten en genieten van muziek, een verhaal of theater. Dat is kortweg wat Struinen in de Tuinen inhoudt. Het evenement keert op zondag 3 juli terug onder een andere naam: Gluren bij de Buren. 

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Woerdenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie 'hoppen'. Tot en met 22 mei kunnen zowel bewoners die hun tuin of huiskamer open willen stellen als amateurpodiumkunstenaars uit Woerden en omgeving zich opgeven via www.glurenbijdeburen.nl.

De landelijke coördinatie van Gluren bij de Buren is in handen van Stichting de Bühne. De lokale organisatie en coördinatie pakken Mark van Leeuwen, Cindy de Goeij, Charlotte Welling en Danny Merks op. Gluren bij de Buren is zondag 3 juli van 13 tot 18.00 uur.