vrijdag 15 april

Cadeaumarkt
10:00-17:00, Woerden, Kerkplein
Er staan ongeveer 25 kramen op het pleinen er is één attractie. De diverse standhouders komen met scherpe prijzen en aparte dingen. www.thib.nl

zaterdag 16 april

Paas ukkie voetbal
09:30-11:00, Woerden, VEP, Waardsedijk 25
Paas ukkie training voor kids van 3 t/m 6 jaar bij vv VEP. De kinderen gaan trainen, paaseitjes zoeken, op zoek naar het gouden ei en op de foto met de paashaas. Voor de ouders staat koffie klaar met een paaseitje.

Quilttentoonstelling
11:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3 (tegenover winkelcentrum Snel en Polanen)
Er zijn meer dan veertig quilts te zien die zijn gemaakt door leden van quiltgroep Qua Draad. De entree is vrij. Quilten is een verhaal in lapjes en steekjes. Soms minuscule lapjes, in een uitgekiend kleurenpalet aan en op elkaar gestikt. Daar overheen weer fijne lijntjes van stiksels die dankzij de zachte tussenlaag de stof doen opbollen en de quilt reliëf geven. Meer informatie over Qua Draad is telefonisch verkrijgbaar via: 06-53993074 of 0348-417064. Op 11 juni is er wederom een tentoonstelling in Het Baken.

Eitjes zoeken bij K’77
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Pasen staat voor de deur en dat betekent eitjes zoeken. Wie vijf eieren vindt krijgt een drankje. K'77 is vanaf 20.00 uur open; om 21.30 uur begint het zoeken naar eieren. Entree is gratis.

woensdag 20 april

Borrel voor zzp’ers
17:00, Woerden, De Terugwinning, Leidsestraatweg 215
Borrel van ZOOOM ZZP Netwerk Woerden. Een mooie gelegenheid voor zzp'ers om hun bedrijf te pitchen. Aanmelden kan via de website. Zzp'ers die nog geen lid zijn van het netwerk, zijn eveneens welkom. Zij kunnen zich via het contactformulier op de website aanmelden.
www.zzpwoerden.nl

‘Chillavond’ voor tieners
19:00-21:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Avond voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die thuis te maken hebben met een ziekte of ernstige aandoening. De invulling van de avonden wordt met de jongeren bepaald, bedoeld om samen leuke dingen te doen en herkenning bij elkaar te vinden. De avond zal net als de eerste keer starten met kennismaken, gevolgd door activiteiten die de jongeren aanspreken en ook zelf aandragen. De vorige keer werden ervaringen uitgewisseld en luisterden ze met elkaar naar bepaalde muziek die erg veel betekende voor de aanwezigen. Er is van alles mogelijk. De avond wordt begeleid door twee vrouwen met ervaring met jeugd: Jeanne Nieuwedijk en Ria van der Zon, een ervaringsdeskundige, de 22-jarige Eline van Goch en ervaringsdeskundige en stagiaire Hafida van Handjehelpen. Wie meer informatie wil of zich aan wil melden voor de avond, kan bellen met: 0348-447643 of 06-14004496 of een mailtje sturen naar: info@inloophuislevenmetkanker.nl. Een vriend of vriendin meenemen is toegestaan.

Vroege paascantates van Bach
20:00, Woerden, Lutherse Kerk, Jan de Bakkerstraat 11
‘Der Heiland Lebt’; dat was de titel van de studie waarmee dr. G.J. Baan vorig jaar promoveerde. Het was een ‘theologisch-muzikale analyse’ van de drie vroegste paascantates van Johann Sebastian Bach. Hierover zal hij deze avond een lezing houden. Het vocaal ensemble ‘Lobet den Herrn’ o.l.v. Maarten Koopman zal tijdens deze avond enkele koralen uit deze cantates zingen. Toegang is gratis. Vrije gave bij de uitgang.

Gedichten op muziek van Gershwin
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Hoe leer je iemand kennen die bijna een eeuw eerder leefde? Spoken word artiest en dichter Gershwin Bonevacia is vernoemd naar de legendarische Amerikaanse componist George Gershwin. Niet voor niets ademen zijn gedichten muziek, Bonevacia voelt zich verwant aan zijn naamgever. De zoektocht naar zingeving in het leven brengt de beide Gershwins bij elkaar. Via gedichten en muziek wordt een eeuw overbrugd en ontstaat er een ware vriendschap. Hoe klinkt een gedicht van Bonevacia op muziek van George? Club Classique vormt de muzikale schakel tussen de Gershwins en laat de tijd wegsmelten. Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. Bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.
www.kloosterwoerden.nl

donderdag 21 april

Kennismaking met Qi Gong
10:00, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Ingrid van Alst verzorgt een kennismaking met Qi Gong. Qi Gong, spreek uit als Chi Koeng, is een bewegingsleer afkomstig uit China en lijkt een beetje op yoga. Deelnemers hoeven niet lenig te zijn voor de oefeningen; die kunnen ook zittend worden gedaan. Ze bevorderen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het werkt erg ontspannend omdat de oefeningen zo simpel zijn. Aanmelden kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Verkoop van handwerken
10:00-16:00, Woerden, kapel van Park Oudeland, Oudelandseweg 60
Het aanbod bestaat uit sokken, kindertruitjes, tafellakens, kussens enzovoort. De verkoop wordt georganiseerd door Welfare Woerden. Er kan niet gepind worden. Toegang via de achteringang.

Koffiemiddag
14:00-16:00, Woerden, bibliotheek, Meulmansweg 27
Elke donderdag is er in de huiskamer van de bibliotheek een koffiemiddag. Bezoekers kunnen hier terecht voor een praatje, een spelletje of om aan een handwerk te werken. Koffie en thee kosten 1 euro en het tweede kopje is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij Inger van Dijk, de buurtverbinder van de binnenstad: inger.vandijk@buurtwerk.nl of via: 06-24192250.

‘Euthanasie - ook bij dementie’
19:30-21:00, Woerden, Kruiskerk, Mesdagplein 4
Thea Ruis, verpleegkundige (specialist) bij het Expertisecentrum Euthanasie in Den Haag en Spaarsegasthuis in Haarlem, houdt een lezing over het thema: ‘Keuzes rond het levenseinde - euthanasie - ook bij dementie’. Naarmate euthanasie steeds normaler wordt, vragen meer mensen met dementie om een ‘waardig’ einde. Wat komt er kijken bij de keuze voor wel of geen euthanasie? Er zijn veel keuzemogelijkheden rond het thema levenseinde. Euthanasie is daar één van. Kenmerkend voor euthanasie is dat de mens zelf de regie houdt over de manier waarop zij-hij het leven verlaat. Het actief beëindigen van een mensenleven roept sterke gevoelens en vragen op. De meningen hierover kunnen verschillen, ook binnen de familie. Het is belangrijk om het onderwerp tijdig bespreekbaar te maken met de naasten. Dat is moeilijk en niet onmogelijk. Het juiste moment van zo’n gesprek is niet aan te geven. Je kunt er nooit te vroeg mee zijn, wel te laat. Thea Ruis legt uit hoe patiënten en familieleden zich kunnen voorbereiden op een gewenste levenseinde. De toegang is gratis. Meer informatie is verkrijgbaar bij coördinator van het Alzheimer Café Nel Niessen: 06-20241346 of e-mail: n.driessen@alzheimervrijwilligers.nl. www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

vrijdag 22 april

Kennismaking met Yoga Nidra
10:30, Woerden, Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12
Nathalie van Roon verzorgt een kennismaking met Yoga Nidra. Zij is als yogatherapeut/coach gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met onder andere chronische pijn, beperkingen en kanker. Met haar zorgachtergrond wil ze yoga toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht leeftijd of eventuele geestelijke of lichamelijke beperkingen en/of ongemakken. Yoga Nidra kan onder andere helpen bij slaapproblemen, stress, migraine, chronische pijnklachten, depressies en angststoornissen, vermoeidheid of PTSS. Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch via: 06-14004496, per e-mail: info@inloophuislevenmetkanker.nl of in het inloophuis tijdens openingstijden.

Goesting met Vera Mann
20:15, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Goesting, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel goesting in het leven zoals het zich aandient. Vera Mann neemt haar publiek mee op een ontroerende en muzikale reis met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling. Kaarten à 19,75 euro zijn verkrijgbaar via de website van Het Klooster. Bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs.
www.kloosterwoerden.nl

zaterdag 23 april

Postzegel- en ansichtkaartenbeurs
10:00-16:00, Woerden, Het Baken, Beneluxlaan 3
Beurs wordt georganiseerd door filatelistenvereniging Woerden en omstreken in samenwerking met verenigingen uit Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Ruiltafels zijn aanwezig. De entree bedraagt 2 euro; kinderen mogen gratis naar binnen. Meer informatie: 06-38667530 of e-mail: gaholtslag@casema.nl..

Rondleiding door Het Klooster
11:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77
Deelnemers nemen een kijkje achter deuren die normaal gesproken voor publiek gesloten blijven. De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten. Per rondleiding zijn acht bezoekers welkom. Kaarten kosten 3 euro en zijn verkrijgbaar via www.kloosterwoerden.nl.

Expositie
11:00-17:00, Woerden, Brediushonk, Kievitsstraat 40
Er zijn minstens tachtig schilderijen te zien gemaakt door leden van de schilderclub Woerden. Als gezamenlijk werk maakte ieder lid een schilderij met dezelfde hond, kat en eend (woerd) erin afgebeeld. Zo ontstond het idee om er een verhaal van te maken. Ton IJlstra heeft dit verhaal opgetekend en gaf het de titel: ‘De avonturen van hond, poes en eend'. Leerkracht Peter Kempeneers maakte er een boekje van dat ter inzage ligt tijdens de expositie. Het boekje is tevens te bestellen. De expositie is ook op zondag 24 april van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

Avondje bordspelletjes spelen
20:00, Woerden, K'77, Hoge Rijndijk 3a
Ouderwets avondje bordspelletjes spelen. Blik op Hout neemt allemaal (nieuwe) spelletjes mee die bezoekers kunnen proberen. De entree is gratis.