• Start van de Jacco Versluis Classic wielertocht.
• Start van de Jacco Versluis Classic wielertocht. Foto: aangeleverd

Jacco Versluis Classic beleeft lustrum

woerden • De Jacco Versluis Classic wielertocht beleeft op zondag 29 mei zijn eerste lustrum. Deelnemers halen opnieuw geld op voor AED's in Woerden en omgeving. 

Vorig jaar trapten ruim 150 fietsers meer dan zevenduizend euro bij elkaar, goed voor drie nieuwe (openbare) AED's. Lionsclub Woerden besloot het bedrag te verdubbelen waarna er zes exemplaren aangeschaft konden worden. Door deze AED's heeft Woerden nu 100 procent dekking en kan iedere hartpatiënt binnen de gestelde zes minuten gereanimeerd worden. Met nog meer AED’s in het Groene Hart wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis aanzienlijk vergroot.  

Kids Ride

De vijfde editie van de Jacco Versluis Classic wielertocht krijgt een feestelijk tintje, met fietsroutes in de vorm van een hart door het landschap van het Groene Hart. Nieuw is dat er naast de tochten van 75 en 110 kilometer een Kids Ride is van 20 kilometer lang. Ieder kind van tussen de 8 tot en met 12 jaar kan, onder eigen begeleiding, met een racefiets of goed werkende (gewone) fiets meedoen. Via de website www.jacco-versluis-classic.nl kan iedereen zich inschrijven en een eigen actiepagina aanmaken. Dit om geld in te zamelen voor de Hartstichting. De deelnemer met het hoogste bedrag aan sponsorgelden ontvangt een cadeaubon van 100 euro om te besteden bij BikeCenter in Woerden.