• Abdel Metalsi.
• Abdel Metalsi. Foto: Arie Verhagen

Abdel Metalsi is terug na blessure

woerden • Bij Sportlust ’46 stond de afgelopen weken geregeld de naam van Abdel Metalsi op het wedstrijdformulier. Ondanks dat hij al geruime tijd onder contract staat bij de Woerdense derdedivisionist, was hij nog niet vaak opgenomen in het basiselftal. Dat had een reden. 

We gaan terug naar de voorbereiding op het seizoen van 2020-2021. De spelers proberen weer fit te worden en Metalsi probeert tegelijkertijd kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten. Hij was net teruggekeerd in Nederland na een avontuur bij het Bosnische SKF Sered. Vijf duels speelde hij op het hoogste Bosnische niveau. Een profcarrière zat er niet meer en dus koos hij voor de ambitieuze Woerdenaren. Hij wilde belangrijk zijn. Iets dat hem niet lukte, want het noodlot sloeg toe. Metalsi scheurde zijn kruisband af en kon het seizoen voordat het begonnen was al afschrijven. 

Boost 

"Een nachtmerrie voor elke voetballer", vertelt Metalsi over de blessure die hij opliep. "Het is de ergste blessure die je kan bedenken. Ik heb er hard voor getraind om hier weer te staan en het geeft mij een boost dat mijn lichaam het in de afgelopen, drukke periode ook houdt. Het wordt nu extra zwaar met de ramadan, maar dat is alleen maar meer motivatie voor mij." 

In het elftal valt hij op met zijn coaching. Hij probeert de jongens neer te zetten en te sturen waar hij kan. "Ze luisteren goed en mijn adviezen worden ook opgevolgd. Daar ben ik blij mee. Het geeft dan helemaal een goed gevoel om weer op het veld te staan. Het is natuurlijk een tijd geleden geweest dat ik weer een reeks heb neer kunnen zetten." 

De komende tijd wil de centrale verdediger, die in het verleden ook uitkwam voor onder meer Almere City, FC Lienden en het Slowaakse Mladost Doboj Kakanj, belangrijk zijn voor het elftal. In de derde divisie hoopt hij met de Woerdenaren zo lang mogelijk mee te blijven doen voor de titel. Een hele opgave, maar zaterdag zal Sportlust ’46 proberen in het kielzog van koploper Sparta Nijkerk te blijven.

Nik Mandemakers