• De CDHope basisschool, gebouwd in 2018.
• De CDHope basisschool, gebouwd in 2018. Foto: aangeleverd

Kamerik gaat weer bouwen in Oeganda

Algemeen

KAMERIK • Stichting Child’s Destiny of Hope (CDHope) uit Kamerik start op Koningsdag een actie om via een verloting geld in te zamelen voor een nieuw project in Oeganda.

De stichting bouwde de afgelopen tien jaar drie scholen in het dorp Chawolo en ius er onderwijs op drie niveaus gerealiseerd. Van kleuterschool tot middelbare school krijgen zo’n driehonderd kinderen hoog kwalitatief onderwijs. 

In Oeganda is het gebruikelijk dat aan het onderwijspersoneel, als onderdeel van het salaris, onderdak wordt aangeboden. “We willen nu woninkjes bouwen voor het personeel”, vertelt Bart van Leeuwen van CDHope. “Zo’n woninkje kost ongeveer 6.000 euro.” 

Handen
De afgelopen twee jaar konden er vanwege corona geen groepjes vrijwilligers uit Mareik afreizen naar Oeganda om daar de handen uit de mouwen te steken. “In die tijd hebben we wel 10.000 euro bijeen gebracht”, aldus Chris Burggraaf van CDHope. “Samen met de april/mei actie hopen we toch een aantal woningen te kunnen gaan realiseren. Dat gaat samen met de Kamerikse bevolking vast lukken, want die heeft de CDHope-acties in het verleden ruimhartig ondersteund.”